Két újabb vendéglátóhelyétől búcsúzik Sopron

A Csengery utcában található Rózsakert Étterem október 30-ával végleg bezárt. A József Attila utcában található Cafe Nana sem nyit ki többé. Egyre több étterem és kávézó húzza le a rolót a városban.

Sajnos folytatódik a vendéglátóipari egységek bezárásának sora Sopronban. Október 30-ával tizenhat év után végleg bezárt a Rózsakert Étterem a Csengery utcában.

Weboldalukon azt írják, hogy fájó szívvel hozták meg a döntést, de a mai helyzetben, a jelenlegi feltételekkel nem tudják tovább működtetni a helyet. Az étterem Facebook-oldala már el is tűnt.

A Rózsakert Étterem beltere
Rózsakert Étterem

Hasonló problémák miatt a József Attila úton lévő Cafe-Nana is bezárta kapuját. Közösségi oldalukon azt írják, a kedvezőtlen gazdasági környezet nagyban érinti őket is, így nem maradt más választásuk.

Az eddigi minőséget nem tudták már tovább nyereséggel fenntartani a megnövekedett alapanyag- és rezsiárak miatt. A kávézó és cukrászda így „határozatlan ideig” nem nyit ki többé, de süteményeiket rendezvényeken meg lehet majd találni.

Korábban megírtuk, hogy bezárt a Várker Café, a Graben Étterem megszűnt a Vadászkürt, nem fogad többé vendégeket a Hotel Lövér sem, a sor pedig tovább folytatható...

A cikk laptársunknál, az Enyugaton jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t