Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kétezer COVID-os holttestet sodort a folyó

A Gangesz a hinduizmus legszentebb folyója, ezért távoli falvak lakói egyszerűen csak beletették elhunyt szeretteiket.

A helyi média szerint India két északi államában, Uttar Pradesben és Bihárban a hatóságok mintegy 2000 holttestet emeltek ki a Gangeszből. Minden bizonnyal olyan, COVID-ban elhunyt emberek maradványairól van szó, akiknek családja nem tudta vállalni a hagyományos, hamvasztásos temetkezés költségeit – írja a brit Metro nyomán a 24.hu .

Hindu szertartás szerint a halottakat elhamvasztják, hamvaikat pedig szétszórják valamely vallási helyszínen. A Gangesz a hinduizmus legszentebb folyója, ezért távoli falvak lakói egyszerűen csak beletették elhunyt szeretteiket. A folyóból eltávolított testeken mind láthatóak a hindu temetési rituálék nyomai. Félő, hogy ez a gyakorlat hozzájárul a koronavírus további terjedéséhez, és egyéb egészségügyi kockázatokat jelent.

A két tartományban összesen 300 millió ember él. Uttar Pradesh kormányának szóvivője a The Asian Age-nek túlzónak nevezte a médiában megjelent számokat, de azt elismerte, hogy a folyó partjait rendőrök ellenőrzik. Cáfolta azt is, hogy az emberek kétségbeesésükben cselekednének így, szerinte a falusiak bizonyos időszakokban egyébként sem hamvasztják az elhunytakat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra