Naponta 1,2 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a Mészáros-család a választások óta

Idén már több mint 228,8 milliárd forintnyi munkát nyertek el az államtól és önkormányzatoktól.

Az április 8-i, a Fidesznek újabb kétharmadot hozó választások óta megtáltosodtak a Mészáros Lőrinc birodalmához tartozó cégek. 106 nap telt el, ennyi idő elég volt, hogy Mészáros Lőrinc családjának cégei összesen 92,2 milliárd forint értékben nyerjenek el közbeszerzéseket egyéniben vagy más vállalkozásokkal közösen - írja a 24.hu .

Mészáros Lórinc legjobb barátjával
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

A 2018-as év eddig leginkább egy hullámvasúthoz hasonlít a felcsúti vállalkozó famíliánál: míg az első negyedévben több mint 100 milliárd forintért kaptak munkákat, addig áprilisban, a választás hónapjában valahogy egyetlen állami feladat sem találta meg őket.

Májusban újra megnyílt a közpénzcsap, a többihez képest aprócska, 163,2 millió forintos megbízással, majd júniusban helyreállt a világ rendje és kiderült, hogy Mészáros Lőrinc vejét, Homlok Zsoltot is bevette a vasúti bizniszbe és rögtön zsebre is vágtak egy 23 milliárd forintos munkát.

Az összesítéshez nem csak Mészáros Lőrinc cégeinek eredményeit nézte meg a lap, hiszen számottevő sikereket ért el a három Mészáros-gyerek — Beatrix, Ágnes és Lőrinc — közös cége, a Fejér B.Á.L. Zrt., illetve a már említett Homlok Zsolt vasútipari vállalkozása is.

Idén eddig 228,8 milliárd forintnyi megbízást kaptak a Mészáros család cégei szólóban vagy konzorciumi tagként.

Ez már csak azért is figyelemreméltó eredmény, mert az Átlátszó korábbi számításai szerint a Mészáros család cégei 2010 elejétől 2017 végéig összesen nettó 476 milliárd forint értékű megbízást nyertek el, ebből pedig a 2017-es szelet volt a legnagyobb: tavaly a becslések szerint 310,2 milliárd forintnyi állami munka landolt a felcsúti család érdekeltségeinél.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet