Frissítve - Lépett a kormányhivatal egy Vas megyei kutyatámadás ügyében - Kétmillióra büntették a kutya gazdáját

Az állat kiszökött, fellökött és többször megharapott egy nőt.

A Vas Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága hatósági eljárást kezdeményezett egy állattartóval szemben, akinek a staffordshire terrier fajtájú kutyája – az állattartó gondatlansága miatt – megszökött, majd az utcán megtámadott egy nőt, akit fellökött és többször megharapott. A támadás következtében a nő súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyész kezdeményezésével egyezően a Vas Vármegyei Kormányhivatal az állattartót több mint kétmillió forint állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezte és arra, hogy biztonságosan zárható, megfelelő magasságú kertajtót és kertkaput alakítson ki, hogy a kutya többet ne tudjon kiszökni.

A jogszabályi rendelkezések szerint kedvtelésből tartott állatot úgy kell tartani, hogy ne veszélyeztesse más állatok, illetve az ember biztonságát.

Az ügyben büntetőeljárás is indult gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt.

Frissítés

Korábbi verziónkban azt írtuk, valószínű, hogy a település Bozsok, ahol az eset történt, ott is volt Kutyatámadás Bozsokon - Fején és arcán is súlyos sérüléseket szenvedett az áldozat June 07. 16:59 egy kutyatámadás, de Unger Hajnalka, a Vas Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője megkeresésünkre elmondta, nem a bozsoki esetről van szó, ez egy korábbi kutyatámadás.

Címlapképünk csak illusztráció!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek