Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kétszáz méter útra pályázott a Zala megyei település, de csak 140 méterre kaptak pénzt

Nemespátrón a Magyar Falu program révén szerették volna megújítani a leromlott útszakaszt, az állam azonban az utolsó hatvan métert már nem finanszírozta. A hiányzó pénzt a helyiek adták össze.

Összesen 200 méter leromlott állapotú utat szerettek volna felújítani a faluban, mivel lassan már járhatatlan volt. Igen ám, de az állam a 200 méterből csupán 140 méter megújulását finanszírozta, így a szakasz nagyjából egyharmada maradt volna olyan, amilyen.

„A 2020-as Magyar Falu program keretein belül út, belterületi út felújításra nyertünk 16 millió egyszázezer forintot, itt látszik is a felújított útakarsz, ez 140 méter hosszan állt, ezen az útszakaszon teljes útfelújítást kellett elvégezni, tehát az alapoktól kezdve kellett felújítani” – mondta el az ATV híradójának Győrfy Balázs polgármester.

Google Maps

A helyiek nem hagyták annyiban a dolgot, és gyűjtést szerveztek a 300 lelkes kis faluban. Aki tudott, adott, hogy a maradék 60 méterre is új aszfalt kerülhessen. Pár nap alatt össze is gyűlt a pénz, összesen 1,2 millió forint, így most egy 3 cm-es aszfalt kopóréteg kerülhetett erre a nyúlfarknyi útra is. Mindkét útszakasz elkészült és biztonságos, a korlátok a helyükre kerültek, már használják is a falubeliek. Büszkék a kis útjukra, hisz egy részét saját pénzen aszfaltozták.

Frissítés – Győrfy Balázs polgármester közleménye:

„Múlt héten az ATV téves tájékoztatást adott ki: „Kétszáz méter útra pályáztak, de csak 140 méterre futotta az állam kasszájából” című Nemespátró Magyar Falu Programra vonatkozó pályázatát illetően.

Az Önök állításával szemben valóság az, hogy Nemespátró sikeresen pályázott 16 millió 100 ezer forint értékben egy önkormányzati tulajdonú, 140 méteres útszakasz felújítására. A pályázatunk a Magyar Falu Program keretében 100 %-os támogatást nyert el, azaz a teljes igényelt összeget megkaptuk, így a rossz állapotú útszakasz megújulhatott. Egy kisebb szakaszt, ahol nem volt szükség ilyen kaliberű munkálatokra, - ezért nem képezte pályázatunk részét -, a falu összefogásával sikerült még jobb állapotba hozni. A Magyar Falu Program hatalmas segítség a kistelepüléseknek, szerencsére Nemespátró is a program nyertese.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra