Kétszáz millió forinttal tartozik a minisztérium egy vállakozónak

Nem nyitottak ki az elkészült uszodák.

Két tanuszoda is elkészült Nógrád megyében, ennek ellenére még egyik sem nyitott ki. A rétságiak és a szécsényiek évek óta várnak saját uszodára, hogy ne más városokba kelljen elutazniuk a gyerekeikkel. Az állami beruházással megbízott vállalkozók azonban azt mondják, nem kapták meg a munka után járó pénzüket az Építési és Közlekedési Minisztériumtól. Ők az RTL megkeresésére azt ígérték, rövidesen megoldódik a helyzet.

Az állam vállalta a Dr. Katona Ernő Tanuszoda építését és üzemeltetését, az önkormányzat a területet adta hozzá.

Túri Árpád, a Pesti Építő Zrt. vezérigazgatója azt mondta az RTL-nek, hogy február 8-án műszakilag átadták az uszodát. A mai napig folyamatban van a szerződés módosítása, a minisztérium pedig több mint 200 millió forinttal tartozik a cégnek.

Az RTL riportja szerint Szécsényben is hasonló a helyzet, az állam itt is késik a vállalkozó kifizetésével. A csatorna megkeresésére a minisztérium azt írta, hogy szerződésmódosítás és pénzügyi rendezés után a rétsági uszoda átadható lesz, Szécsényben pedig még minimális munka van hátra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek