Kétszer is hazaküldték az orvosok, meghalt a 13 éves lány: a vizsgálat szerint senki sem felelős a haláláért

A család azonban nem tudja elfogadni, hogy gyermekük halálának nincs felelőse. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.

Senki nem hibás a 13 éves nagyecsedi lány halálában a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálata szerint - számolt be az RTL Híradó. Az ügyről korábban mi is írtunk a televízió riportja nyomán, illetve arról is, hogy vizsgálatot indítottak az esettel kapcsolatban. A vizsgálat lezárult, a vizsgálati dokumentumokban az áll, Nikinél az influenzavírus egyik szövődménye alakult ki, ez vezetett a halálához. A család azonban nem tudja elfogadni, hogy gyermekük halálának nincs felelőse.

A 13 éves lány azt követően hunyt el, hogy a háziorvos, majd az orvosi ügyelet is hazaküldte. A szülők elmondása szerint a háziorvos influenzaszerű vírus általi fertőzést állapított meg, és otthoni kúrálást ajánlott. Aznap éjszaka a lánynak 39 Celsius-fokos láza lett, ezért a szülők másnap reggel hívták a rendelőt. Azt a tanácsot kapták, hogy láz esetén reggel vigyék vissza a háziorvoshoz. Estére a lány már a hátát és mellkasát fájlalta, ezért a mátészalkai orvosi ügyeletre mentek, de innen is hazaküldték őket. Két óra múlva a lány vért hányt és fájt a szíve, úgyhogy a szülők a gyermeksürgősségire rohantak vele.

A kórházban a szülők elmondása szerint nem akarták elhinni, hogy két órával előtte is látta orvos a gyereket. A lányt ezt követően mentő vitte a nyíregyházi kórházba, ahol az intenzív osztályra került, majd altatásba, de a légzése összeomlott, és szerda reggelre meghalt.

Az ügyben a rendőrség is nyomoz, a család és ügyvédjük most a rendőrségi nyomozás eredményét várják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló