Megtalálták az eltűnt horgászt is - Két halott a Csónakázó tóban

68 éves helyi nő holttestét találták meg reggel a vízben, a híd közelében. Az akkor még fuldokló segítségére igyekvő horgász tetemére délután fél háromkor találtak rá a balatoni vízimentők.

Hétfőn délután fél 3 körül a balatoni vízimentők szonár segítségével megtalálták a ma reggel eltűnt horgászt, majdnem a sziget partja mellett, egy faágba kapaszkodva.

A feltételezések szerint a férfi a fuldokló nő segítségére sietett, eközben azonban iszapos területre lépett, lába valószínűleg belesüllyedt az iszapba, úgy érezhette, hogy az lehúzza a víz alá és ettől pánikba esett.

Itt találták meg a horgász testét
Második galériánk a baleset helyszínéről
Tánczos Mihály

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának járműve Zánkáról érkezett, motorcsónakkal és a víz alatti kutatást segítő szonárral. A vízimentők arról számoltak be a nyugat.hu-nak, hogy az általuk vizsgált mederrész leginkább szeméttelepre hasonlít. Van ott elsüllyedt csónak, szék, kuka, kerékpárkosár stb. Az egyik szék ráadásul átverte a keresőcsapatot, mivel úgy nézett ki a kijelzőn, mint egy összegörnyedt ember. Végül nem messze találták meg K. Gy.-t attól a helytől, ahol besietett a vízbe, miután ruhái egy részét a nő parton hagyott táskája mellé szórta. A férfi utolsó erejével még belekapaszkodott egy víz alatti ágba, így érte a halál. Meghalt az az asszony is, akinek a segítségére sietett. Őt a tűzoltók mobilstég segítségével vitték ki a partra.

Zánkáról érkezett a segítség (a felirat ne tévesszen meg senkit)
Zánkáról érkezett a segítség (a felirat ne tévesszen meg senkit)
Tánczos Mihály

Drága, vagy nem?

A nyugat.hu úgy tudja, a vízimentők által használt szonár ára nettó egymillió forint. Egyszer már komolyan szóba került, hogy a megye egyik társulása is vásárol egyet, de az erről tartott szavazás csúfos kudarccal zárult, csak egyetlen ember támogatta az elképzelést. Pedig ezzel az eszközzel drasztikusan lecsökken a keresés ideje, így a hozzátartozók rövidebb ideig őrlődnek kétségek között, rövidebb ideig kell lezárva tartani egy területet és órákat takaríthatnak meg a rendőrök, tűzoltók, búvárok is.

A szonár képén a szakemberek látják a lényeget
A szonár képén a szakemberek látják a lényeget
Tánczos Mihály

Korábban írtuk:

Ma reggel egy szolgálaton kívüli rendőr tett bejelentést az ügyeletre, miszerint a Csónakázó tóban a hídnál egy 68 év körüli helyi nő holttestére bukkantak. A holttestet már kiemelték a vízből, de egy embert még keresnek: információink szerint a fuldoklót egy horgász vette észre, aki a bajbajutott nő sikítására figyelt fel, majd a segítségére sietett, azonban mindketten elmerültek a vízben. A horgász teste eddig még nem került elő, őt két búvárral fogják keresni, addig tűzoltók járják csónakkal a tavat, hátha felbukkan valahol.

Fuldokló segítségére siető, eltűnt horgászt keresnek a szombathelyi Csónakázó tóban
Sok nem odavaló tárgyat találnak a tűzoltók
Tánczos Mihály

A helyszínen jelen pillanatban is tűzoltók, mentők, rendőrök dolgoznak, a szigetre vezető híd környékét lezárták.

A nyugat.hu időközben beszélt egy asszonnyal is, akinek feltűnt, hogy a horgász K.Gy. hosszú ideje nem jön vissza a szigetről, és a keresésére indult. A parton megtalálta a férfi ruháit és a nő táskáját, ekkor szaladt ismerőseihez, hogy hívják a rendőrséget. Kiderült, hogy a tó másik részén sikítást hallottak, ami azé a nőé lehetett, akinek a megmentésére sietett. Úgy tudjuk, a hölgy doktornő és több horgász is látta, amint sietős léptekkel tart a sziget irányába a reggeli órákban.

Fuldokló segítségére siető, eltűnt horgászt keresnek a szombathelyi Csónakázó tóban
Kora reggel a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani az asszonynál
Tánczos Mihály

10.00 Frissítés: eddig eredménytelen a keresés. A csónakból csáklyázó tűzoltók egyébként találtak már babakocsit, kukát, szeméttartót is a tóban.

12.00 Frissítés 2: Nem találták még meg a holttestet, ezért Zánkáról elindul a vizímentők járműve egy szonárral, délután 3-tól ezzel folytatják a keresést. A híd környéke továbbra is le van zárva. Több szülő, vagy nagyszülő kisgyerekekkel nézelődik a parton, illetve vannak, akik a kifeszített szalag alatt is átbújtak, mert útjukat állta az. Őket rendőrök küldték vissza.

Fuldokló segítségére siető, eltűnt horgászt keresnek a szombathelyi Csónakázó tóban
K.Gy. ismerősei a parton várják a fejleményeket. A férfit jó úszónak ismerték.
Tánczos Mihály

A vízben eltűnt horgász rendszeresen kijárt a Csónakázó tóra. Egy hónappal ezelőtt jött át a híd mellé, addig a Tóvendéglő közelében horgászott. Gyakran sétált élettársával is a tó körül. A férfi jó úszó volt, egyik ismerőse szerint a Rába mellett nőtt fel.

Fuldokló segítségére siető, eltűnt horgászt keresnek a szombathelyi Csónakázó tóban
A rendőrök a hídról, a tűzoltók csónakokból, vízibicikliből keresik az eltűnt férfi testét
Tánczos Mihály

Frissítés 14.30

A szonárral sem találják egyelőre az eltűnt horgászt. Találtak viszont elsüllyedt csónakot, kukáékat és sok-sok szemetet. Ezek alakja már a kutatókat is megtévesztette, akik azt hitték, megtalálták a testet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

A csepregi vízibaleset mentése videón

A vízimentők szonárja talált rá az elsüllyedt vízibiciklire, mellette a 20 éves szombathelyi fiatalember holttestére a csepregi horgásztóban. Helyszíni beszámoló a kiemelésről.

Radarral találták meg az elsüllyedt vizibiciklist (Frissítve!)

Elmerült egy vízibicikli a kora esti órákban a csepregi tóban. A huszonéves fiút búvárok keresték - mostanra találták meg.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló