Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kevesebb és drágább lesz a barack az idén

Az áprilisi fagy letarolta a gyümölcsösöket.

Nagy bizonyossággal állítható, hogy a húsvéthétfő után néhány napig tartó hidegbetörésnek a kajszibarack és az őszibarack jelentős része áldozatául esett – mondta az InfoRádióban a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke.

Kelemen Péter pontos számokat és arányokat még nem tudott közölni. A szakember szerint a gyümölcsök jövőbeni árával kapcsolatban korai nyilatkozni, mivel azok alakulása nemcsak a magyarországi, hanem az európai terméstől is függ. Ami viszont biztosan látszik, hogy a magyar boltok pultjain egy jó évhez képest kevesebb hazai gyümölcsöt fogunk találni, és több import érkezhet – fogalmazott a FruitVeB alelnöke.

A jelenlegi fagyokban más európai országok is érintettek, ezért nem kizárt a drágulás, de a szezon kezdetéig még 4–6 hét van hátra, akkor látszik majd pontosan, hogy honnan is indulhatnak az árak, és abból lehet majd következtetéseket levonni – tette hozzá Kelemen Péter.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra