Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kevesen tartanak fegyvert Magyarországon

Ön enyhítene a szabályozáson?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon összesen 128 ezer fegyver van civileknél - vannak köztük a vadászok, sportlövők és olyanok is, akik engedéllyel tartanak stukkert. Így száz lakosra kábé 1,9 fegyver jut, míg a szlávoknál 30-40, akár 50 is lehet ez a szám – írja az MTI.

Szlovákiában például már 16 éves kor felett tartható lőfegyver, 18 éves kor felett pedig akár sorozatlőfegyver is. Ezzel hozható összefüggésbe az is, hogy az északi szomszédunknál kevesebb a lopás.

Illusztráció
Unger András

Varga Zoltán, a Globserver Stratégia- és Védelemkutatás Fejlesztő Kft. Igazgatója beszélt arról, hogy a szakmában sokan gondolkodtak azon, hogy a magyarországi fegyvertörvényen enyhíteni kellene, azért is, mert a szomszédos országokban jóval több a fegyver. Emellett kiemelte, hogy a fegyvertartást szigorú szabályokhoz kell kötni. Szerbiában például orvosi és pszichológiai vizsgálatokhoz kötik a fegyverbirtoklást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés