Kibercafét tartottak Szombathelyen a bűnmegelőzés napján

Különböző szakemberek beszélgettek az online csalás megelőzési lehetőségeiről.

Az, hogy pont a mai napra szervezte meg a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a KiberCafé elnevezésű programot, nem véletlen. Ma van a bűnmegelőzés napja, amelyet 2019-től tartunk számon, ünneplünk - írja a police.hu.

A szakemberek a főkapitányság egyik termében igyekeztek igazi kávéházi hangulatot teremteni. A délelőtt központi témája pedig, ahogy már az elnevezéséből is látszik, a kiberbiztonság, azon belül pedig az online térhez köthető csalások megelőzése volt.

Az asztaloknál különböző csalási formák kerültek terítékre, ahol a közös gondolkodást témavezetőként irányították az alosztály munkatársai. Szó esett az úgynevezett nigériai csalásokról, a telefonhívásos, SMS-ben vagy ímélen érkező csalási módszerekről, valamint az online vásárlások veszélyeiről is.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Ezek megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek