Kiderült, mekkora vagyona van a magyaroknak

Nálunk csak a lettek és a litvánok végeztek rosszabb helyen.

Kijöttek az EU-s szintű háztartási vagyonfelmérések legfrissebb adatai. Az adatok rávilágítanak arra, hogy a legfelső 10%-ba tartozók átlagvagyona családonként megközelítette a 190 millió forintot itthon, míg a legszegényebbek átlagvagyona 2 millió forint alatt volt - írja a Portfolio .

A felmérésből kiderült az is, hogy a 2021-ben a magyarok átlagvagyona 105 ezer euró volt, ami körülbelül 40 millió forintnak felel meg. Nálunk csak a lettek és a litvánok végeztek rosszabb helyen. Míg a legtöbb EU-s országban az 55-64 év közöttiek rendelkeznek a legmagasabb átlagvagyonnal. Magyarországon ez a 45-54 év közöttiekre igaz.

A lakóingatlanos tulajdonlása esetében Magyarország jól áll: nálunk csak a szlovákok és a litvánok esetében magasabb a lakással/házzal rendelkezők aránya az EU-ban, miközben a németeknél a legalacsonyabb ez az arány. Az autók terén azonban más a helyzet: Magyarország ebben a sorrendben már csak a legvégén kullog 61%-kal. A legtöbben Ciprusban, majd Máltán rendelkeznek gépjárművel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek