Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiderült, mitől lettek zombik az emberek Miskolcon

Tántorgó, imbolygó, furcsa pózokba merevedő vagy épp mozdulatlan emberek bukkantak fel az év elejétől Miskolc közterein.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A furcsán, ijesztő módon viselkedő személyeket a megyeszékhely utcáin figyelték meg helybéli lakosok, és társadalmi szervezetek is jelezték ezt a hatóságoknak. A környékbeli lakosokat megriasztották a köztereken a bódult, földön fekvő személyek, olykor szó szerint beléjük botlottak. Terepmunkákon megbizonyosodtunk arról, hogy az Újgyőri főtéren és a környékén láthatók természetellenesen viselkedő emberek. - írja a police.hu .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Fényes nappal akár öt–tíz fős csoportokban lődörögtek erősen befolyásolt vagy teljesen öntudatlan állapotban. Egyértelmű volt, hogy tudatállapot-módosító szer hatása alatt állnak. A rendőrök 62 fő ellen indítottak eljárást, a Miskolci Rendőrkapitányságon hallgattak ki 26 gyanúsítottat, 12 személy letartóztatását rendelték el a járásbíróságok. Közel 2 kilogrammnyi új pszichoaktív anyagot foglaltak le a hígítás különféle stádiumaiban.

Varázsdohány
police.hu

Szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a közterületeken megfigyelt szerhasználók tudatállapotáért két anyag felelős. A kristályként emlegetett, fehér, valóban szemcsés-kristályos állagú, hivatalosan 4-MMC vegyület mellett nagy mennyiségben foglaltunk le mélysárgás-vöröses, nedves téglaporra emlékeztető, 5F-MDMB-PICA nevű anyagot. A szilárd halmazállapotú vegyületeket már eleve bizarr oldószerekbe: acetonba, csavarlazítóba áztatták, az így kapott folyadékkal permetezték be a besodrás előtt a dohányt. Innen a fogyasztói neve, a varázsdohány.

Egy grammból 30, de akár 100 szál, darabonként 300-500 forintba kerülő cigaretta is készülhetett. Mivel a tudatállapot-módosító anyag eredete, töménysége ismeretlen, a hígítási eljárás meglehetősen esetleges, soha nem tudható, milyen lesz a végtermék. Tudomásukra jutott olyan eset, amikor valaki két szippantástól eszméletét vesztette, orvosi segítség mentette meg az életét. Kiszámíthatatlan e szerek hatásmechanizmusa: van, akinél eufóriát, békés bágyadtságot okoz, de ugyanez vagy ugyanezen a néven futó anyag másnál agressziórohamot válthat ki.

Megfigyelhető, a használók is bevallották, hogy a pszichés függőség, a perspektívavesztés mellett ezek a szerek nagyon gyors elbutulást, tudati leépülést eredményeznek, amiből nincs visszatérés. Elmondható: amíg a forgalmazóknak ez a vegyület átlag feletti megélhetést biztosít, addig használóira halálos veszélyt, a normakövető közösség számára riasztó látványt, fenyegetettséget jelent.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés