Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kiderültek a részletek az idei érettségiről - csak maszkban lehet vizsgázni

Jövő héten hétfőn megkezdődnek az érettségi vizsgák.

Maruzsa Zoltán, Emmi köznevelésért felelős államtitkára a hétfőn kezdődő írásbeli érettségiről beszélt a mai sajtótájékoztatón. Mint kiderült, 113 387-en jelentkeztek eredetileg az érettségikre, 26 ezret töröltek közülük, ők később érettségizhetnek. A jelentkezők három százaléka magától lépett vissza.

Az is elhangzott, hogy nem lesz központi lázmérés. Írásbeli vizsgára kerül sor, az első héten a vizsgák 9 órakor kezdődnek, az épületekben viszont nem lesznek rendőrök, de az iskolák környezetében lesznek rendőrök. Mindenkinek maszkot biztosítanak, a tanároknak gumikesztyűt is, az intézmények pedig kézfertőtlenítőt is kapnak.

Elhangzott az is, hogy kitakarítják az épületeket, tehermentesítik a krónikus betegséggel küzdő kollégákat. Az iskolai kapuk, ajtók nyitva lesznek, hogy több bejáraton mehessenek be az épületekbe a diákok. Egyszerre tíz vizsgázó mehet be egy terembe, a vizsgázók között másfél méter távolságot kell tartani. A vizsgadolgozatokat pihentetni fogják legalább egy napig, hogy a vírus ne juthasson át rajtuk. Az érettségiző fiúknak nem kötelező öltönyt viselnie.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra