Nem kíméli a szombathelyi fákat a viharos szél

A Fő téren, az Orlay-iskolánál és a Pázmány Péter körúton is kidőlt egy-egy fa szerdán.

Csütörtök éjfélig figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország több részén is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, szerdán elsősorban a középső országrészben várhatók nagyobb számban zivatarok, a legerősebb cellákat felhőszakadás, villámárvizek (>20-30 mm, lokálisan akár >40-50 mm) erős vagy viharos széllökés (50-70 km/h, néhol esetleg > 70 km/h) és jégeső (ált. 1-2 cm, néhol akár >2 cm) is kísérheti.

Mint írják, a zivatartevékenység az éjszakai órákban is kitarthat, csütörtökön pedig a délkeleti területeken ismét labilizálódik a légkör, itt kis eséllyel zivatarok is kialakulhatnak.

Az egyre nagyobb területen megerősödő északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon 60-80 km/h közötti viharos lökések kísérik, Vas megyében emiatt elsőfokú riasztás van érvényben.

Nem véletlenül, hiszen a fákat sem kíméli a viharos szél. Ahogy arról lapunk is beszámolt, Fa dőlt egy parkoló BMW-re Szombathelyen May 17. 10:10 délelőtt az egyik viharos széllökés kidöntött egy korhadt tövű fát, ami egy parkoló BMW-n landolt a szombathelyi Mikes Kelemen utcában.

De nem ez volt az egyetlen fa, ami a szél áldozatául esett. A Fő téren, az Orlay-iskolánál és a Pázmány Péter körúton is kidőlt egy-egy fa.

Olvasó
Olvasó
Olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás