Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kidöntött egy lámpaoszlopot egy Fiat Szombathelyen – egy teljes utcában elsötétült a közvilágítás

Eddig tisztázatlan okból tért le az útról egy Fiat személyautó a szombathelyi Külső Rumi úton, majd az autó lámpaoszlopnak ütközött, amit kidöntött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
TM

A baleset hétfőn hajnalban történt és senki sem sérült meg, azonban az utcai világítótestek elsötétültek a környéken.

TM
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az autót vezető férfi feltehetőleg elaludt a volánnál. Már nem volt messze az otthonától. Ez nem ritka jelenség, főleg hosszabb utak esetén.

TM

Veszélyes jelenség

Az álmossággal küzdő sofőr megnyugszik, hogy már ismerős a környék és hamarosan hazaér, majd a megszokottnál hosszabban

pislant

, miközben az agya hamis képet közvetít arról, hogy ő nyitott szemmel vezet.

Ez a néhány másodperces kihagyás rendszerint sávelhagyáshoz vezet, amit a legtöbb esetben a felriadó sofőr még korrigálni tud és a

sokkhatás

miatt felébred, de az elmúlt években sok anyagi káros, több súlyos sérüléses és néhány halálos balesetről is beszámoltunk, ami az elalvás számlájára írható.

Ha valaki sofőrként észleli magán, hogy egy pillanatra elbólintott, akkor húzza le az ablakot és a legelső adandó alkalommal álljon félre biztonságos helyen és a legjobb, ha szundít egyet, még akkor is, ha csak pár kilométerre van a céltól. Ha erre nincs lehetőség, akkor szálljon ki az autóból, igyon folyadékot, mozogjon és próbálja felfrissíteni magát.

Ha utas észleli a sofőrön, hogy fáradt, de ő nem hajlandó megállni pihenni, akkor az utas tartsa szóval a vezetőt. Több olyan baleseti helyszínen jártunk, ahol mindenki aludt a kocsiban a baleset előtt, beleértve a sofőrt is.

Végezetül mutatunk egy nem túl szívderítő összeállítást olyan balesetekről, amiket jellemzően elalvás, vagy fáradtság okozott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés