Megakadályozták egy szombathelyi család kilakoltatását

Az új tulajdonos azzal is fenyegetőzött, hogy a gyámhivatallal elviteti a gyerekeket.
"Sikeresen megakadályoztuk egy család kilakoltatását Szombathelyen!

A korrupcióban fuldokló végrehajtók az elmúlt hónapokban a mások nyomorán nyerészkedők érdekében őrült módon felgyorsították a kilakoltatási eljárásokat"

- írta Facebook-posztjában Czeglédy Csaba, szombathelyi városi képviselő.

Egy négytagú család (szülők, két gyerek) svájci frank alapú hitelét nem tudta fizetni a hatalmasra nőtt törlesztőrészletek miatt, az apa be is betegedett. Családi házukat a nyáron a végrehajtó elárvereztette, egy cég vásárolta meg. Czeglédy azt írta, a cég "az akaratát többek között kigyúrt kopaszokkal érvényesíti: hónapok óta hol személyesen, hol telefonon zaklatták a családot, hogy ha nem költöznek ki, akkor a gyámhivatallal elvitetik a gyerekeket" .

A végrehajtó levélben közölte a családdal, két héten belül ki kell költözniük, ha nem teszik, rendőrökkel ürítteti ki az ingatlant. Czeglédy a posztban azt írta, a család többük segítségével bírósághoz fordult, ugyanis számos iratot a végrehajtótól korábban nem kaptak meg.

A bíróság gyorsan döntött

"Le a kalappal a Szombathelyi Járásbíróság előtt, mert késlekedés nélkül a jogerős döntés megszületéséig az ingatlan vonatkozásában a végrehajtási eljárást felfüggesztette (többek között azért, mert hiányosak a végrehajtás iratai). A családnak így maradt ideje, hogy az új otthonát megtalálja" - írta a képviselő.

Czeglédy felhívta a figyelmet arra, hogy november 15-én kezdődik a kilakoltatási moratórium, azokat az idén már nem tudják kiköltöztetni. A moratórum április 15-ig tart, így gyakorlatilag a jövő nyárig nyernek időt.

Hozzátette: "a szombathelyi család esete is mutatja, van értelme segítséget kérni és bírósághoz fordulni. A legkisebb esélyt is meg kell ragadni!"

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet