Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kim Dzsongun így védekezik a járvány ellen: városokat zárt le és embereket végeztetett ki

Kim Dzsongun teljesen lezárta Észak-Korea fővárosát, Phenjant, betiltotta a tengeri halászatot és két embert is kivégeztetett a koronavírus-prevenció jegyében.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hírszerzők úgy fogalmaztak, hogy Kim Dzsongun „túlzó dühhel” és „irracionális intézkedésekkel” reagál a pandémiára, hogy elkerülje a gazdasági és egészségügyi katasztrófát országában. Észak-Korea egészségügyi ellátórendszere nagyon rossz állapotban van, így a járvány hatalmas pusztítást tudna okozni az országban.

Állítólag egy befolyásos pénzváltással foglalkozó vállalkozót is kivégeztek, aki az észak-koreai kormány szerint felelőssé tehető az észak-koreai devizaárfolyam romlásáért. Rajta kívül egy hivatalnokot is kivégeztek, aki állítólag illegálisan árucikkeket importált külföldről. A halászatot azért tiltották meg, mert nem akarják, hogy „valaki megfertőzze koronavírussal a vizet” – állítják a hírszerzők.

Kim Dzsongun az információik szerint lezárta Phenjant és Dzsagang-tartományt is, hogy megelőzze a koronavírus terjedését. Ezen kívül egy hackertámadáson keresztül megpróbálták ellopni Dél-Koreából egy vakcina fejlesztési anyagát is.

Észak-Korea továbbra sem hajlandó elismerni, hogy akár egyetlen egy koronavírusos esetet is találtak volna az országban. A hivatalos számokat nemzetközi szakértők erősen kétségbe vonják. Az észak-koreai határok egyébként január óta le vannak zárva, még legfőbb kereskedelmi partnerük, Kína felé is. - írja a portfolio.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra