Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Süss fel nap - Programok a hosszú hétvégére

Az elkövetkezendő napokra végre tavaszi felmelegedést ígérnek, mi pedig Lordot, Dinnyés Józsefet, Orosz Zoltánt, Szinetár Dórát és Bereczki Zoltánt. És még…

Musicalek Szinetár Dórától és Bereczki Zoltántól (március 11. péntek 19.00)

Mi mással, tavaszébresztő musicalesttel indítjuk programajánlónkat. Ugyanis ma este a szombathelyi AGORA-MSH-ban Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán közös musicalparádéját hallgathatjuk meg. (Jegyek 2 900 Ft-os áron az AGORA Jegyirodában válthatók.)


Színház – muzsika – emlékek Selmeczi Györggyel (március 11. péntek 19.00)

Selmeczi György az egyik legnagyobb tudású és tehetségű zeneszerzője a magyar színházi életnek. Ugyanakkor jeles előadó is. Jordán Tamással közel 40 éve vannak munkakapcsolatban és természetesen szoros barátságban. A 90 percben szó esik sok mindenről, a színházi zenétől a Verdi operákig. Ha őt hallgatjuk, nem kételkedünk az ismert mondás igazságában: ”zene nélkül lehet élni, de nem érdemes”.
Házigazda: Jordán Tamás Időpont: Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub. (Jegyár: 800 Ft)


Capella Savaria koncertezik (március 11. péntek 19.30)

A szombathelyi Bartók Teremben ma este a Capella Savaria előadásában felcsendülnek Pergolesi (G-dúr concerto, No. 6, Salve Regina, G-dúr fuvolaverseny) és Haydn (F-dúr kettősverseny, Hob. XVIII:6, C-dúr "Alleluja" szimfónia No.30) művei. Közreműködik: Kalló Zsolt - hegedű, Zádori Mária - ének, Bertalan Andrea - fuvola, Szekendy Tamás – csemballo.


Németh Lajos Emléknap – Citerazenekarok találkozója Táplánszentkereszten (március 12. szombat)

A tápláni Jókai Mór Művelődési Házban szombaton a megyében működő citerazenekarok találkozóját tartják. A programban:
15.00 Németh Lajos Emléktábla megkoszorúzása
15.10 Hivatalos megnyitó
Beszédet mond: Dr. Kovács László, alpolgármester úr és Pintér Anikó, Németh Lajos-tanítvány
15.20 Sitkei Ifjúsági Citerazenekar
15.50 Tápláni Gyöngyvirág Dalkör, Táplánszentkereszt
16.10 Kökörcsin együttes, Gencsapáti
16.20 Válicka Citerazenekar, Botfa
16.50 Szünet
17.15 Cipi és bandája
17.45 Ostffyasszonyfai Citerazenekar és Népdalkör
18.15 Rutafa Énekegyüttes, Táplánszentkereszt
18.30 Tavasz Szél Citerazenekar, Táplánszentkereszt
A rendezvény után svédasztal jelleggel pogácsa és üdítő, s bor kerül felszolgálásra.


Buli Depeche rajongóknak (március 12. szombat, 22.00)

A Savaria Depeche Mode Fan Club aktuális havi rendezvénye szombaton este 22 órától lesz a PREMIER CAFÉ & PADLÁS MUSIC CLUB felső szintjén a "PADLÁS"-on.
Érdemes majd korán érkezni, hisz az estét ismét Horváth Meggie és Tomsa fellépése nyitja, mely során a 80-as évek legjobb szinti-pop slágereiből szemezgetnek.
Ezt követően hajnalig tartó DEPECHE MODE PARTY várja a rajongókat és a műfaj kedvelőit, ahol DJ Face-X tolmácsolja a legnagyobb és legismertebb DEPECHE MODE slágereket.


Egyszer volt... – mesefoglalkozás (március 13. vasárnap, 10.00)

Barangolás a népmesék birodalmában – ezt ígérik vasárnap délelőttre a szombathelyi Cafe Freibe. Amire számíthatunk: diafilmes mesehallgatás, körjátékok, gyermekdalok tanulása, közös éneklés és tánc élő zene kíséretében. A foglalkozásokon olyan gyermek- és magyar népmesék hangzanak el, mint például a Hüvelyk Matyi, a Kacor király, a Sicc, a Csizmás kandúr, A só, Az égig érő paszuly.


Dinnyés József Sárváron énekel (március 13. vasárnap, 19.00)

A Nádasdy-vár Pinceklubjában lép fel a legismertebb hazai énekmondó és daltulajdonos, Dinnyés József. Nyolc órától ugyanitt a Konkoly zenekar koncertezik. (Belépő: 500 Ft)


Orosz Zoltán és barátai örömzenélnek(március 13. vasárnap, 19.00)

Orosz Zoltán a magyar zenei élet legendás alakja, Zorán koncertjein több mint egy évtizeden át csodálhatta a közönség harmonikajátékát. A zenekarban olyan zenei kiválóságokkal muzsikál együtt, mint a gitárvirtuóz Sipeki Zoltán, a kitüntetett basszusgitáros Lattmann Béla, és a Kossuth-díjas ütőhangszeres Horváth Kornél. (Jegyek elővételben 2000 Ft-os áron az AGORA - Jegyirodában, a helyszínen 2500 Ft-os áron válthatók.)


Félember - avagy a Szabadság hangja - filmbemutató (március 15. kedd)

Március 15-én, 18 órakor az AGORA Savaria Filmszínházban mutatják be a szombathelyi fiatalokból álló MUTE Stúdió első filmjét, melyet Cseszkó Tamás rendez. A film címe: Félember - avagy a Szabadság hangja. A produkcióban több mint harminc fiatal segédkezik. A filmet dalok színesítik.
A Félember című film Szombathelyen játszódik, napjainkban. A történet főszereplője Olivér (Gyöngyössy Pál), a Zöld zenekar gitárosa, aki bizony olyan, mint a rendszerváltás után született fiatalok többsége, nem is tudja, mi az igazi szabadság. Egy napon azonban találkozik az Utcazenésszel (Zsákai Zoltán), és ettől kezdve csak egy dolog hajtja, a Szabadság hangja. A filmben helyet kap még Dorina (Azoitei Amanda), a polgármester lánya, akinek mindene megvan, csak egy valami hiányzik neki. De vajon mi köze Dorinának az utcagyerekekhez? Mi köze a közhelyeknek a rabsághoz? A szaxofonnak egy iskolai ünnepséghez, és a történelem órának a tükörhöz? A film többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ.
Egy film, amely a Youtube-ra íródott, mégis először a moziban láthatja a nagyérdemű. Egy film, amely nem hosszabb, mint egy kémia óra, mégis sokkal izgalmasabb. A fiatalok által komponált képeket Aradszki Zsombor zenéi teszik még izgalmasabbá. Rendező: Cseszkó Tamás.


Lord a Végállomásban (március 15. kedd)

Március 15-én a szombathelyi végeken a legendás szombathelyi rockbanda, a Lord koncertezik. (Belépő elővételben 1700, helyszínen 1990 jó magyar forint).

Óévbúcsúztató rockbuli
Lovagi Milán

Jackie Bodily és Kimberly Roderick Szombathelyen (március 16. szerda, 18.00)

A Művészeti Szakközépiskola Körtermében egy különleges zenei koncertet ígérnek. Az iskola meghívására két amerikai fiatal tehetség lép fel zongorával és énekkel. A koncerten Liszt Ferenc b-moll szonátájától A. L. Webber – Az operaház fantomja című nagysikerű musicaljének betétdaláig több ismert dallam is felcsendül majd. Fellépők: Jackie Bodily versenyzongorista és Kimberly Roderick eloadóművész. Helyszín: Művészeti Szakközépiskola Körterme, Szombathely, Paragvári u. 77.

A koncert programja:
J. Strauss: Laughing song (A denevér)
J. Tesori: The girl in 14G
J. Strauss: Voices of spring waltz
G. Puccini: Mi chiamano Mimi (Bohém élet)
Liszt F.: b-moll szonáta
Guettel: Light in the piazza
Kermis: Lullaby
L.Webber:Wishing you were (Az operaház fantomja)
K. Bestor: My soul hungered
J. Howland: Astonishing

A koncertre a belépés ingyenes!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló

Tovább az oldalra