Kiönt a Balaton, ha nem eresztik le

Az elmúlt napok csapadékos időjárása megtette a hatását.

A Balaton átlagos vízállása vasárnap reggel 105 centiméterre emelkedett - mutatja a vízügy honlapja. Az elmúlt 4 nap során 3 centiméternyit emelkedett a tó vízszintje, ez történt szombatról vasárnapra virradóra is, újabb egy centivel gyarapodott a magyar tenger - írja az infostart.hu.

Mindez azért érdekes, mert Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője a Balatoni Szövetség közgyűlésén a napokban azt mondta, a következő fél év időjárási előrejelzéseit figyelembe véve fel kell készülni arra, hogy nagy valószínűséggel jövő év elején szinten tartó vízeresztés válik szükségessé.

A Balaton téli üzemi vízszint-maximuma 110 centiméter, amit a következő hetek-hónapok csapadékos időjárása miatt könnyen elérhet. Az előírások szerint 110 centinél engedni kell a tóból, hiszen egy esetleges jegesedés megrongálhatja a parti védműveket és még lakóházakat is fenyegethet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek