Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kipingálják Szombathely legforgalmasabb biciklis aluljáróját

Szó szerint színt visznek a város mindennapjaiba.

Új Facebookra feltöltött videójában árulta el Horváth Soma alpolgármester, hogy újraszínezik Szombathely egyik legforgalmasabb biciklis aluljáróját. A kiválasztott pedig a Derkovits városrészen, a Perint-parti sétányon lévő kerékpárút, ami a Let’s colour nevezetű pályázat keretében bújhat majd új köntösbe.

„A járda és a bringaút is forgalmas, sokan használják: dolgozni mennek, iskolába járnak, sportolnak. De amikor beérünk a híd alá, rossz érzés fog el minket. Szürke betonfalak, sötétség, elhagyatottság, megkopott graffitik. Nem az a hely, ahol szívesen megállunk” – írják a pályázatban.

Vágvölgyi Bálint

A pályázatot azzal a céllal hozták létre 10 éve, hogy minél sokszínűbbé tegyék az ország különböző városainak egy-egy szürke terét, falfelületét, vagy akár betonkerítését. Most pedig először pályázott a szombathelyi önkormányzat is, hogy színpompássá, hangulatossá és biztonságosabbá varázsolják a derkovitsi biciklis aluljárót – mondja az alpolgármester.

Az akcióban részt vesz a Derkovits Városrészért Egyesület, a Derkovits és Váci iskolák, valamint a Művészeti Szakgimnázium képzőművész tagozatos diákjai is.

Viszont még egyáltalán nem biztos, hogy a zsebünkben van a győzelem, ugyanis szavazatokra van szükség. Egészen május 28. 12 óráig lehet naponta 1 szavazatot leadni ide kattintva, de regisztrálni is kell hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra