Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kollégáink kipróbálták az új soproni parkolóházat

És mindezt videóra is vették.

Kíváncsiak voltunk, hogy működik és milyen belülről a héten felavatott új parkolóház a soproni Árpád utcában, így a nyitás másnapján rögtön fel is térképeztük. Tettük ezt azért is, hogy ha valaki még tart az új műszaki megoldásoktól, vagy fél, hogy nem ismeri ki magát, annak a videóval közelebb hozzuk a tudnivalókat.

A sorompónál csak egy gombnyomás, és az automata kiadja a parkolócédulát, felemelkedik az akadály. A szintek narancssárgában pompáznak, csütörtökön még kifejezetten tágas és szellős tereken forgolódhattunk, szinte üres volt az épület. Azért csak mentünk feljebb és feljebb, meg is lepődtünk, mert úgy tudtuk, öt szintes a parkoló. De jött a hatodik, sőt, a hetedik szint is. Az öt szint valójában tíz félemelet. A tetőre sajnos egyelőre nem lehet kimenni, sorompó zárja le a feljáratot.

Üres parkolóházban könnyű volt a manőverezés, pláne kisméretű személyautóval, nyilván más lesz a helyzet, ha minden beállón áll majd jármű. A motorkerékpárok helyét felfestés jelzi és az eligazodást is könnyen értelmezhető piktogramok segítik.

Újabb meglepetés ért bennünket a kijáratnál, ahol az automata azt írta ki, hogy nem kell fizetnünk. Igaz, nem voltunk bent tíz percnél többet, de ennek így is örültünk. Ajándéknak vettük...

A parkolóházra nagy szükség volt a belvárosban, ahol mindig nehéz szabad helyet találni. Most már ez sem lesz gond. De legyen a zsebben elég pénz, mert nem adják ingyen a parkolóhelyet sem. Az árakról itt írtunk , a parkolóház átadásáról pedig itt .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Video