Kollégáink kipróbálták az új soproni parkolóházat

És mindezt videóra is vették.

Kíváncsiak voltunk, hogy működik és milyen belülről a héten felavatott új parkolóház a soproni Árpád utcában, így a nyitás másnapján rögtön fel is térképeztük. Tettük ezt azért is, hogy ha valaki még tart az új műszaki megoldásoktól, vagy fél, hogy nem ismeri ki magát, annak a videóval közelebb hozzuk a tudnivalókat.

A sorompónál csak egy gombnyomás, és az automata kiadja a parkolócédulát, felemelkedik az akadály. A szintek narancssárgában pompáznak, csütörtökön még kifejezetten tágas és szellős tereken forgolódhattunk, szinte üres volt az épület. Azért csak mentünk feljebb és feljebb, meg is lepődtünk, mert úgy tudtuk, öt szintes a parkoló. De jött a hatodik, sőt, a hetedik szint is. Az öt szint valójában tíz félemelet. A tetőre sajnos egyelőre nem lehet kimenni, sorompó zárja le a feljáratot.

Üres parkolóházban könnyű volt a manőverezés, pláne kisméretű személyautóval, nyilván más lesz a helyzet, ha minden beállón áll majd jármű. A motorkerékpárok helyét felfestés jelzi és az eligazodást is könnyen értelmezhető piktogramok segítik.

Újabb meglepetés ért bennünket a kijáratnál, ahol az automata azt írta ki, hogy nem kell fizetnünk. Igaz, nem voltunk bent tíz percnél többet, de ennek így is örültünk. Ajándéknak vettük...

A parkolóházra nagy szükség volt a belvárosban, ahol mindig nehéz szabad helyet találni. Most már ez sem lesz gond. De legyen a zsebben elég pénz, mert nem adják ingyen a parkolóhelyet sem. Az árakról itt írtunk , a parkolóház átadásáról pedig itt .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Video