Kirabolták ittas ismerősüket a fiatalok Sopronban

Három fiatal ellen emelnek vádat, akik 2021 augusztusában rabolták ki ittas alkalmi ismerősüket.

A vádirat szerint az elkövetéskor 20 éves fiú és két 18 éves társa 2021 augusztusában, az éjszakai órákban Sopron utcáit járták. Itt találkoztak egy ismerősükkel és a számukra ismeretlen 28 éves sértettel, aki már ekkor elég ittas állapotban volt. Ezután több helyen is vásároltak szeszes italt, amit a sértett fizetett.

Végül hajnali négy óra felé a három vádlott rátámadt a sértettre, hogy megszerezzék értékeit és laptoptáskáját. Ütni kezdték a sértettet, aki próbált védekezni, de a földre vitték. Végül sikerült felállnia és elszaladnia, azonban a pólóját és a táskáját leszedték róla, illetve elvették tőle az elkövetők.

A tettesek a sértett táskáját és iratait eldobálták, a laptopot és töltőjét pedig elrejtették.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás során később a rendőrök egy fatárolóban megtalálták a laptopját.

Az ügyészség csoportosan elkövetett rablással és közokirattal visszaéléssel vádolja az elkövetőket. A többszörösen büntetett előéletű felnőtt vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, míg két fiatalkorú társával szemben az indítvány felfüggesztett fiatalkorúak fogháza.

A nyomozást az ügyben a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni - áll a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek