4,5 milliárd forintot ad a kormány a Király sportlétesítmény fejlesztésének folytatására

Két részletben, két év alatt utalják a pénzt.

Orbán Viktor 4 505 212 085 forint költségvetési forrás biztosításáról döntött, hogy megvalósuljon a KIRÁLY Sportlétesítmény fejlesztése II. üteme - írja a 444.hu a Magyar Közlöny mai számára hivatkozva.

A támogatást két részletben utalja a kormány, idén 426 milliót, jövőre 4 milliárdot fizetnek.

Részlet a kormányhatározatból
Forrás: Magyar Közlöny

A Király Sportlétesítmény 15 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Szombathelyen. A nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező válogatott kapus önerőből hozta létre a sportcentrumot azzal a céllal, hogy az újperinti városrészen élőknek méltó sportolási lehetőséget biztosítson.

Ez a hazai pálya a kezdetektől a Viktória NB I-es női labdarúgócsapatának, a helyi Újperint SC-nek, a Király Sportegyesületnek és jelenleg már a Grundball FC utánpótlás klubnak is otthona. A létesítmény rendszeresen otthont ad nemzetközi mérkőzéseknek, női Európa-bajnoki selejtezőknek, valamint évi nagy rendezvénye az NB I-es csapatoknak kiírt Király Kupa felkészülési torna.

Király Gábor
Kovács Dávid

Az Újperinten lévő király sportlétesítmény fejlesztésének első üteme tavaly év végére lett kész Egymilliárd forintból fejlesztették Király Gábor újperinti sportlétesítményét 2018. December 06. 17:48 , az egymilliárdos költség felét a kormány állta.

Épült egy ízületkímélő, UEFA szabványméretű műfüves pálya, ráadásul egy kisebb gyakorló focipálya is tartozik hozzá. Az épület ezer négyzetméter alapterületű, körpanorámás, kétszintes. Földszintjén öltözők, emeletén pedig egy nagy közösségi tér kapott helyet, amely egyaránt szolgál „szülői váróként", valamint az edzések előtt és után a sportolók számára a közösségépítés és a kulturált pihenés helyeként is.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet