3 264 611 Ft, 146 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Kiss Norbert duplázott szombaton Jaramában

A magyar pilótának ez a 21. futamgyőzelme idén.

A spanyolországi Jaramában zárul a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert, ahogy eddig minden helyszínen, most is a leggyorsabb volt az időmérőn. 1:57.810-es időt autózott, megelőzve a hazai kedvencet Albacetet és Andersont.

Márti Bóta Photography

Az első futam rajtja jól sikerült a magyar pilótának, de mögötte többen is összeütköztek. Halm, Lenz és Anderson is az áldozatok között volt, és piros zászlóval megállították a versenyt. A megismételt start is jól sikerült a MOL által is támogatott címvédőnek, az élre állt, és ettől kezdve biztosan vezetett. Mögötte Albacete és Hahn haladt, nagy csata a 7. helyért zajlott, négyen is oda-vissza előzték egymást. Norbit ez nem zavarta, elsőként intette le a kockás zászló Albacete és Hahn előtt. A HUMDA által is támogatott versenyző idei 20. futamgyőzelmét aratta.

-Nagyon jó szezonunk van, a csapat kiváló munkát végez. Erős volt az időmérő és a verseny is. A piros zászló miatt a második rajtnál is nagyon kellett koncentrálni, de az is jól sikerült, majd jelentős előnyt tudtam kiautózni. Ez a 20. győzelmünk idén, ami rekord, mert 2015-ben volt 19 győzelmünk, és ezt most túlszárnyaltuk.

Márti Bóta Photography

Van még három verseny a hétvégén, úgyhogy szeretnénk ezen tovább javítani. A beállítás most is remekül működik, köszönöm a csapatnak – mondta Kiss Norbert.

A fordított rajtrácsos versenyen a 8. helyről induló magyar pilóta már az első körben javított három pozíciót, majd két újabb előzés után már a második helyen haladó Kursimot üldözte. Az 5. körben mellette is elment, majd a 6. körben az élre állt egy remek manőver után. Ettől kezdve szépen meglépett a többiektől, és duplázva szombaton megszerezte szezonbeli 21. győzelmét, ami egyben pályafutása 100. futamgyőzelmét jelentette. A második helyen Kursim, a harmadikon Halm ért célba.

Folytatás vasárnap újabb két versennyel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek