Kiss Norbert – Tízből tíz

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság.

A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott.

A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a címvédő visszaverte a támadást, és megőrizte első helyét. Ettől kezdve a MOL által is támogatott versenyző folyamatosan növelte előnyét, és rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte Albacete a második, Jochen Hahn a harmadik helyen ért célba.

- Gyorsak voltunk az első pillanattól kezdve, már tegnap az esős szabadedzésen, és ma a száraz pályán rendezett időmérőn is. A futamon a rajt jól sikerült, eljöttem elsőként, és az első kanyar után sikerült megtartani a pozíciómat, majd fokozatosan elhúzni a többiektől. Újabb fontos győzelmet arattunk – mondta Kiss Norbert a leintés után.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a Révész Racing pilótája. Két kör alatt négy pozíciót javított, Halm előzésénél Norbinak át kellett vágni az első sikánt, később pedig 5 másodperc büntetést kapott a manőverért. Kursimot is kifékezte, miközben az élen Lukas Hahn haladt, Faas pedig üldözte. A harmadik körben Faas hibázott, így őt is megelőzte a magyar versenyző, majd a másik német mellett is elment, így az élre állt. A büntetés miatt komoly tempót diktált, melyet senki nem tudott tartani, és Kiss Norbert 10 másodperc előnnyel győzött Jochen Hahn előtt, ami azt jelentette, hogy az idei 10 futamból 10-et nyert meg!

- Nagyon erősek vagyunk, ezt most is bizonyítottuk. A többiek többször is hibáztak előttem, ez megkönnyítette helyenként az előzést, de nagyon jó volt az autó, és örülök, hogy a 10. futamot is megnyertük idén – mondta Kiss Norbert.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek