Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Emlékparkot és emlékhelyet kapott Celldömölkön Kiss Péter volt szocialista politikus

A négy éve elhunyt országgyűlési képviselőről, miniszterről egy civil szervezet emlékezett meg.

A Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület és az önkormányzat közösen alakította ki az emlékparkot és emlékhelyet amit a hétvégén avattak fel Kiss Péter volt miniszter, Celldömölk díszpolgára emlékére.

Kiss Péter emlékparkot avattak Celldömölkön
Cságoly Szilvia

Az ünnepségen jelen volt volt Kiss Péter felesége és leánya, avatóbeszédet Fehér László polgármester mondott, a celldömölki születésű politikusról Ipkovich György, volt országgyűlési képviselő, Szombathely volt polgármestere emlékezett meg. Tiszteletét tette Ujhelyi István EP-kéviselő, és Varju László is, aki tavasszal Kiss Péter volt választókerületében nyert egyéniben a DK színeiben.

Kiss Péter emlékparkot avattak Celldömölkön
Cságoly Szilvia

Az ünnepségen átadták a Celldömölk Tehetségeiért Kiss Péter-díjat, amit öt éve alapított az egyesület. A díjjal tehetséges fiatalokat tüntetnek ki, az idén Horváth Vivien és Novák Fanni kapta a kitüntetést.

Kiss Péter

Celldömölkön született 1959-ben, a Budapesti Műszaki Egyetemen diplomázott. 1989-ben az MSZP alapító tagja és a Baloldali Ifjúsági Társulás (BIT) alapító budapesti elnöke volt. 1992-től haláláig országgyűlés képviselő volt, többször nyert egyéni választókerületében.

Tö9bbször volt munkaügyi miniszter, de vezette a miniszterelnöki hivatalt, a Bajnai-kormány alatt a miniszterelnök politikai helyettese volt. A 2014-es választásokon ismét egyéniben jutott képviselői mandátumához, amit azonban nem tölthetett be, 2014 júliusában gyógyíthatatlan betegségben hunyt el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra