Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiss Péter októberben vissza akar térni

Igazak a volt miniszter betegségéről szóló hírek, jelenleg gyógykezelésen vesz részt. De képviselői feladatait ellátja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiss Péter (MSZP) betegsége miatt valószínűleg nem indul a jövő évi választásokon – írta a 444.hu. A vasi származású politikust, volt minisztert nem sikerült elérnünk, ám egy közeli ismerősét igen. Ő azt mondta, Kiss Péter valóban beteg, május óta nem vesz részt az országgyűlés munkájában sem.

Az MSZP országgyűlési frakciójának szombathelyi ülésén, 2012 októberében
Mészáros Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Jelenleg gyógykezelésen vesz részt, állapota jónak mondható. A képviselő tervezi, hogy októbertől ismét ott lesz a parlamentben, de újpesti választókerületének feladatait most is ellátja. Nemrégiben Újpesten járt, ahol pártja aláírásgyűjtési kampányát támogatta, erről beszámolt Facebook-oldalán is.

Úgy tudjuk, az MSZP-ben továbbra is számítanak rá, az újpesti választókerületnek most is ő a vezetője, ami azt is jelenti, hogy tavasszal ő lesz az országgyűlési képviselő-jelölt.

Kiss Pétert továbbra is igyekszünk elérni, ha sikerül, a tőle kapott információkról beszámolunk.

Kiss Péter

1959. június 11-én született Celldömölkön. Nős, felesége főiskolai adjunktus, egy gyermekük van.

1983-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán Termelési rendszer szakon diplomázott. 1987-ig az egyetem tudományos segédmunkatársa, tanársegéd, szakkollégiumi nevelő tanár. Tagja a Mérnök Kamarának és a Magyar Közgazdasági Társaságnak.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Celldömölk város és Szatmárcseke díszpolgára.

1988-89-ben szervezője volt a BME-n megrendezett Reformpárti Esték vitasorozatnak. 1986-89 között a Budapesti KISZ első titkára. Alapító elnöke a Baloldali Ifjúsági Társulásnak. Az MSZP egyik alapító tagja, 1998-2000 között ügyvezető alelnök. 2001 januárjától az MSZP Baloldali Tömörülés Platform elnöke. 2005-től 2009 februárjáig az MSZP Vas megyei elnöke. 2007-ben, majd 2009-ben az MSZP Kongresszusa a szervezet alelnökévé választotta.

Az 1990. évi önkormányzati választásokon fővárosi képviselővé választották. 1992 októberétől országgyűlési képviselő. 1994-től a budapesti 6. számú (Újpest-Rákospalota) választókerületben szerzett egyéni képviselői mandátumot, majd 1998-ban, 2002-ben és 2006-ban ismét ebben a választókerületben választották országgyűlési képviselővé. 2010-ben az MSZP országos listájáról kapott mandátumot.

1994-től miniszteri kinevezéséig, a szocialista frakció "Ifjúság, modernizáció" munkacsoportjának vezetője és a szocialista frakció elnökségének tagja. 1994-1995 között a Parlament Oktatási és Tudományos Bizottságának alelnöke. A Horn-kormányban 1995-től 1998-ig munkaügyi miniszter. 1998-2000 között az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese.

2002-ben a Medgyessy - kormány foglalkoztatáspolitikai- és munkaügyi minisztere, majd 2003 tavaszától a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.

2004 őszétől Gyurcsány Ferenc kormányában ismét kancelláriaminiszter. 2006 júniusától a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetője. 2007 júliusától a Miniszterelnöki Hivatalt vezetőminiszter. 2009 áprilisától 2010 májusáig Bajnai Gordon kormányában társadalompolitikai miniszter.

2010 májusától az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjában a Társadalompolitikai Kabinet vezetője. 2010 júniusától az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja, júliustól az Európai Ügyek Albizottságának az alelnöke. 2011 májusától a Munkásképviselet Alapítvány elnöke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés