Kitiltott egy török légitársaságot légteréből az EU

A gyanú szerint orosz ellenőrzés alatt ál a török Southwind Airlines.

Az Európai Unió megtiltotta a török Southwind Airlinesnak, hogy a légterébe lépjen, mivel a légitársaság a gyanú szerint orosz ellenőrzés alatt áll, és csak a szankciók kijátszása miatt működik török cégként - jelentik török lapok és repülési szakportálok – írja a 444.hu.

Az Oroszországból induló járatokra összpontosító Southwind Airlinest 2022-ben alapították a törökországi Antalyában. Létrehozását az indokolta, hogy a teljes körű orosz inváziót követően számos török légitársaság megszüntette az Oroszországba irányuló járatokat, és csökkent az orosz légitársaságok által üzemeltetett járatok száma.

A 2022-es szankciók bevezetése után az orosz Nordwind Airlines légitársaság flottájának egy részét kivonták Oroszországból, és a Southwind Airlines flottájába kerültek át. Kitiltása előtt a Southwind többek között Németországba, Svájcba, Görögországba, Észak-Macedóniába és Olaszországba közlekedett, idén az Egyesült Királyságba is tervezett új járatokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek