Kiürítették az egyetem épületét Szombathelyen

A hallgatók maró anyagot éreztek a levegőben, de a Katasztrófavédelem szerint nincs gázszivárgás.

Elmaradnak a mai órák, lezárták az épületet - tudtuk meg a Savaria Egyetemi Központ egyik hallgatójától. Az elterjedt hírek szerit gázszivárgás történt. 10 óra után pár perccel hívták a tűzoltókat, mert csípős maró szagot éreztek a hallgatók a D épület első emeletén. A kiérkező tűzoltók kiürítették a Berzsenyi téri épületet.

Kiürítették a D-épületet
Helyszíni képeink
Tánczos Mihály

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője ugyanakkor nem erősítette meg, hogy valóban gázszivárgás történt. A hivatalos verzió az, hogy a 10 óra után érkezett hívás valószínűleg téves riasztás volt. A mobil labor emberei akkor a pincétől a padlásig átvizsgálták az épületet és semmilyen káros anyagot nem találtak a levegőben.

Kiürítették az egyetem épületét Szombathelyen
Kiürítették az egyetem Berzsenyi téri épületét.
Tánczos Mihály

Az egyetemről ezzel párhuzamosan fél 12 után olyan információk érkeztek, hogy a katasztrófavédelem embereinek levonulása után a campus igazgatója mégis úgy döntött, ma elmaradnak az órák. A hallgatókat Neptun üzenetben értesítették erről. Az oktatás holnap a megszokott rendben folytatódik - olvasható Pintér Zsolt, igazgató, üzenetében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló