Kiürítették az egyetem épületét Szombathelyen

A hallgatók maró anyagot éreztek a levegőben, de a Katasztrófavédelem szerint nincs gázszivárgás.

Elmaradnak a mai órák, lezárták az épületet - tudtuk meg a Savaria Egyetemi Központ egyik hallgatójától. Az elterjedt hírek szerit gázszivárgás történt. 10 óra után pár perccel hívták a tűzoltókat, mert csípős maró szagot éreztek a hallgatók a D épület első emeletén. A kiérkező tűzoltók kiürítették a Berzsenyi téri épületet.

Kiürítették a D-épületet
Helyszíni képeink
Tánczos Mihály

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője ugyanakkor nem erősítette meg, hogy valóban gázszivárgás történt. A hivatalos verzió az, hogy a 10 óra után érkezett hívás valószínűleg téves riasztás volt. A mobil labor emberei akkor a pincétől a padlásig átvizsgálták az épületet és semmilyen káros anyagot nem találtak a levegőben.

Kiürítették az egyetem épületét Szombathelyen
Kiürítették az egyetem Berzsenyi téri épületét.
Tánczos Mihály

Az egyetemről ezzel párhuzamosan fél 12 után olyan információk érkeztek, hogy a katasztrófavédelem embereinek levonulása után a campus igazgatója mégis úgy döntött, ma elmaradnak az órák. A hallgatókat Neptun üzenetben értesítették erről. Az oktatás holnap a megszokott rendben folytatódik - olvasható Pintér Zsolt, igazgató, üzenetében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló