Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Új út épül Szombathelyen, de csak délután lesz nyitva

Kicsit furcsán hangzik, de megmagyarázzuk.

Az alapinformáció: új utat építenek a szombathelyi BPW parkolójából a Rába utcára. A nyomvonalról kaptunk képet is:

Az alábbi képen talán jobban beazonosítható:

Nyugat.hu/Google Maps

Igen, a gyár parkolójának a Körmendi út végén lévő körforgalom felé eső sarkáról indul majd az új út, és a kerítés túloldalán a kanyarodó Rába utcára vezet, hogy aztán a bal oldali családi házak, és a jobb oldalon lévő két autós cég telephelye között kiérjen a Külső-Pozsonyi utcára.

Onnan, szemből érkezik majd az új út a családi házak és az autószerviz telephelyek közé.
Mészáros D. Zsolt

Onnan aztán el lehet kanyarodni Szombathely-Újperint és a már említett körforgalom felé is.

A parkolónak a be- és kijárata ugyanis a 86-os útra nyílik, alig pár méterre a Szombathely táblától:

Nyugat.hu/Google Maps

A műszakváltáskor a parkolóból kihajtó autók torlódást és komoly balesetveszélyt okoztak a 86-os főúton. Ezt a problémát akarják megoldani az új úttal.

A parkolóba továbbra is a 86-osról lehet majd behajtani, kifelé viszont az új utat kell használni majd.

De figyelem,

az új út csak hétköznapokon 13:30-tól 17:00-ig lesz nyitva.

Az indoklás szerint 13:30-tól 14:30-ig a délelőtti műszak dolgozói, 14:30-tól 17:30-ig pedig az irodisták használják majd az új utat, más időszakokban sorompóval zárják le a parkoló felőli végén.

Az új út előkészítése idén áprilisban kezdődik, az építkezésnek májusban állnak neki, a tervek szerint június végére készen is lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra