Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Új út épül Szombathelyen, de csak délután lesz nyitva

Kicsit furcsán hangzik, de megmagyarázzuk.

Az alapinformáció: új utat építenek a szombathelyi BPW parkolójából a Rába utcára. A nyomvonalról kaptunk képet is:

Az alábbi képen talán jobban beazonosítható:

Nyugat.hu/Google Maps

Igen, a gyár parkolójának a Körmendi út végén lévő körforgalom felé eső sarkáról indul majd az új út, és a kerítés túloldalán a kanyarodó Rába utcára vezet, hogy aztán a bal oldali családi házak, és a jobb oldalon lévő két autós cég telephelye között kiérjen a Külső-Pozsonyi utcára.

Onnan, szemből érkezik majd az új út a családi házak és az autószerviz telephelyek közé.
Mészáros D. Zsolt

Onnan aztán el lehet kanyarodni Szombathely-Újperint és a már említett körforgalom felé is.

A parkolónak a be- és kijárata ugyanis a 86-os útra nyílik, alig pár méterre a Szombathely táblától:

Nyugat.hu/Google Maps

A műszakváltáskor a parkolóból kihajtó autók torlódást és komoly balesetveszélyt okoztak a 86-os főúton. Ezt a problémát akarják megoldani az új úttal.

A parkolóba továbbra is a 86-osról lehet majd behajtani, kifelé viszont az új utat kell használni majd.

De figyelem,

az új út csak hétköznapokon 13:30-tól 17:00-ig lesz nyitva.

Az indoklás szerint 13:30-tól 14:30-ig a délelőtti műszak dolgozói, 14:30-tól 17:30-ig pedig az irodisták használják majd az új utat, más időszakokban sorompóval zárják le a parkoló felőli végén.

Az új út előkészítése idén áprilisban kezdődik, az építkezésnek májusban állnak neki, a tervek szerint június végére készen is lesz.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra