Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videóra vették a kivilágítatlan pótkocsis traktort Vépnél

Finoman szólva is balesetveszélyes volt a jelenség.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A felvétel szombaton este készült a 86-os főutat Véppel összekötő, éppen felújítás alatt álló útszakaszon.

A pótkocsin nem működött a világítás, csak a prizmák jelezték, hogy valami közlekedik az úton.

A felvétel elején látszik, hogy a traktor tetején lévő, hátrafelé világító reflektor beleolvad a város fényeibe, miközben a pótkocsi sötét masszaként takarja ki a fényt. Közelebbről pedig az látszik, hogy a traktor tetején lévő lámpa már semmit nem befolyásol.

112Press.hu

Az érkező sofőr vagy észreveszi a pótkocsi hátuljára szerelt fényvisszaverőket, vagy nem. Jelezzük, a környező létesítmények miatt itt nem volt teljesen sötét.

Sokan mondják, hogy aki nem vesz észre egy ekkora tárgyat, az ne vezessen, de szintén életszerű példa kanyarban beérni egy kivilágítatlan szerelvényt, pl. 90 km/órás sebességgel.

Mire a sofőr észleli a veszélyt, addigra két választása marad. Vagy fékez és belecsapódik a hátuljába, vagy félrerántja a kormányt az ismeretlenbe és megpróbálja elkerülni az ütközést, frontális balesetet, vagy tereptárgynak ütközést, borulást kockáztatva.

Talán mégis inkább az lenne a szerencsésebb, ha csak megfelelő világítással felszerelt szerelvények közlekednének az utakon, műszaki hiba esetén pedig alternatív módszerrel oldanák meg a hátsó világítást, amíg a járműszerelvény a közúton tartózkodik.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra