Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

14 milliárd forintnyi támogatás kifizetését állította le az EU

Az úgynevezett Öveges-programról van szó, a pénzek nagyobbik részét a KLIK nyelte el.

Az Öveges-program körüli visszásságok már másfél éve nyilvánosságot kaptak, az Index nagy cikkben számolt be ezekről. A lényeg, hogy a 14 milliárd forintnyi pályázati pénzzel természettudományos tantermeket, laborokat kellett volna kialakítani. Összesen 44 vidéki és 8 fővárosi iskola pályázott és nyert.

14 milliárdból 12 milliárd tűnt el?

Az Index Hadházi Ákos szekszárdi képviselőre, a trafikmutyi kirobbantójára hivatkozva írta, hogy egy egész pénzlenyúló céghálózat ráépülhetett a projektre. Nem az iskolák, hanem a KLIK és különféle cégek vitték el a pályázati pénzek nagyobb részét a természettudományi laborok kialakítására szánt keretből. Tanterem-felújításra és vadonatúj felszerelések beszerzésére sok helyen valójában alig több, mint az elnyert összeg tizedét költhették a kedvezményezett iskolák - írta a lap.

Az Index becslése
Forrás: index.hu

Hadházy Ákos egy szekszárdi példán mutatta be, hogy 155 millió forintot szántak az egyik gimnázium természettudományos laborjának kialakítására, de a valós beruházás csak 45 millió forintba került. A kutakodás során jött rá, hogy a teljes keret nem is 155, hanem a kétszerese, 314 millió forint volt.

Az Index azt írta, amennyiben mindenhol a tolnai megyeszékhelyhez hasonlóan bántak a pénzzel, akkor könnyen lehet, hogy csak kétmilliárd forint jutott ténylegesen tanterem felújításra a 14 milliárdból.

A kormánynak két hónapja van reagálni a felfüggesztésre, ezt követően dől el, hogy mekkora pénzügyi korrekcióra és kompenzálásra lesz szükség.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra