A felszabadulási emlékművet akarta megnézni egy kóbor disznó Szombathelyen

Malacka 150 kilós unokatesója valahonnan elcsatangolt. Videót is mutatunk.

Kedden kora este jelezték a közterület-felügyeletnek, hogy egy gazdátlan házi sertést találtak a Kétrózsa köz és a Jégpince út sarkán. A közteresek reagáló egysége azonnal a disznótalálás helyszínére robogott, ahol egy túl jó állapotú, másfél mázsás házi sertést talált.

Gazdátlan házi sertést találtak Szombathelyen
A disznóra szalonna közeli állapotban találtak
Szombathely MJV Közterület-felügyelet

Rajtuk kívül rendőrség, az Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat és a mezőőri szolgálat emberei is a helyszínre érkeztek.

Gazdátlan házi sertést találtak Szombathelyen
Hámot kapott és elsétáltatták
Szombathely MJV Közterület-felügyelet

Egyelőre nem tudni, honnan szökhetett el. A sok bámészkodó járókelő közül felajánlotta a segítségét egy közelben lakó idős férfi, aki korábban tartott disznókat, így most pár napig alkalmas helyen, nála van felelős őrzésben. Ma állatorvos is megnézi, ha találnak rajta azonosító jelet, talán a gazdi nyomára bukkanhatnak.

Annyira nem rajongott a sürgetésnek

Ha meglesz, megvizsgálják a szökés körülményeit. Ha gondatlanság felmerül, bírságot szabnak ki, ha nem, akkor csak a befogás és a disznó nyaraltatásának költségeit számlázzák ki.

Tizenöt nap után a jegyző (Szombathelyen ennek hiányában az aljegyző) dönt a röfi sorsáról, ugyanis akkor már a magyar állam tulajdonába kerül. Ez annyit jelent, hogy elképzelhető, hogy leölik az állatot, de akár az is, hogy a befogadóé lesz. Mi meg addig is kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló