Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A felszabadulási emlékművet akarta megnézni egy kóbor disznó Szombathelyen

Malacka 150 kilós unokatesója valahonnan elcsatangolt. Videót is mutatunk.

Kedden kora este jelezték a közterület-felügyeletnek, hogy egy gazdátlan házi sertést találtak a Kétrózsa köz és a Jégpince út sarkán. A közteresek reagáló egysége azonnal a disznótalálás helyszínére robogott, ahol egy túl jó állapotú, másfél mázsás házi sertést talált.

Gazdátlan házi sertést találtak Szombathelyen
A disznóra szalonna közeli állapotban találtak
Szombathely MJV Közterület-felügyelet

Rajtuk kívül rendőrség, az Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat és a mezőőri szolgálat emberei is a helyszínre érkeztek.

Gazdátlan házi sertést találtak Szombathelyen
Hámot kapott és elsétáltatták
Szombathely MJV Közterület-felügyelet

Egyelőre nem tudni, honnan szökhetett el. A sok bámészkodó járókelő közül felajánlotta a segítségét egy közelben lakó idős férfi, aki korábban tartott disznókat, így most pár napig alkalmas helyen, nála van felelős őrzésben. Ma állatorvos is megnézi, ha találnak rajta azonosító jelet, talán a gazdi nyomára bukkanhatnak.

Annyira nem rajongott a sürgetésnek

Ha meglesz, megvizsgálják a szökés körülményeit. Ha gondatlanság felmerül, bírságot szabnak ki, ha nem, akkor csak a befogás és a disznó nyaraltatásának költségeit számlázzák ki.

Tizenöt nap után a jegyző (Szombathelyen ennek hiányában az aljegyző) dönt a röfi sorsáról, ugyanis akkor már a magyar állam tulajdonába kerül. Ez annyit jelent, hogy elképzelhető, hogy leölik az állatot, de akár az is, hogy a befogadóé lesz. Mi meg addig is kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló