Kóbor tyúkok terrorizálnak egy egész falut

Körülbelül százan vannak, szabadon garázdálkodnak.

Pattanásig feszült a helyzet nagyjából száz kóbor baromfi miatt egy korábban békés angol faluban. A helyiek szerint a szabadon garázdálkodó szárnyasok tönkre teszik a kertjeiket és nem hagyják őket aludni - írja a 24.hu a Guardian cikke alapján.

A norfolki Dwellersben, egy erdős területen, teljesen szabadon él nagyjából száz baromfi. Senki sem tudja, kié a kérdéses terület, vagy ki a szárnyasok tulajdonosa, csak az biztos, hogy a madarak az utóbbi időben nagyon elszaporodtak és egyre gyakrabban járnak be portyázni a faluba, ahol mindent kikapirgálnak a gondosan ápolt kertekből.

A helyzetet nehezíti, hogy egyre több kiránduló érkezik a csirkék erdejébe, ennivalót szórnak szét a madaraknak, ami a környékre vonzza a patkányokat. Emiatt több esetben alakult már konfliktus a helyiek és a látogatók között.

A lakosok egy ideje már nem tudnak füldugó nélkül aludni a folyamatos kárálás miatt. De vannak olyanok is, akik szerint a vadon élő háziszárnyasok csak hozzátesznek a település falusi bájához. A falu fontolóra vette a szárnyasok eltávolítását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek