Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Korai karácsonyi ajándék: Megjelent Kóbor Zsóka és Polgár Patrik legújabb dala

Ez az Elviszlek, melyben a szombathelyi Doma Bence is közrekműködött.

A koronavírus-járvány ellenére sem unatkozik a Vas megyei duó, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik ugyanis egy vadiúj dallal jelentkezett így az ünnepek előtt. Ez az Elviszlek, melynek születéséről is mesélt Patrik a Nyugatnak, és amit most elsők között hallgatnak meg olvasóink.

A dalt tulajdonképpen Boros Ferencnek, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár könyvtárosának és a Bájoló-sorozat megálmodójának köszönhetjük, aki ebben a nehéz időszakban is alkotásra akarta ösztönözni a Vas megyei zenészeket. Így még a járvány első hullámában megkérdezte Patrikot, hogy lenne-e kedve írni egy dalszöveget.

„Megtisztelő volt számomra a felkérés, a vírus berobbanása után nem láttuk tisztán, mikor állhatunk újra színpadon, így különösen jókor jött a feladat, hiszen egy új zenével kapcsolatos kihívásban lehetett részem” – mesélte lapunknak Patrik.

De nem csak Patrikot és Zsókát kérte fel, hanem több vasi zenészt is, akik korábban már megfordultak a Bájoló színpadán. A terv az volt, hogy az online térbe költöztessék a Bájolót, ki dalszöveget, ki zenét fog írni, és így egymástól teljesen függetlenül megszületne egy új dal, úgy, hogy az alkotók igazából nem is tudják, hogy kivel vagy kikkel dolgoznak együt. Ez a Bájoló Kreatív, melyről korábban már cikkezett a Nyugat is. Elindult a Bájoló kreatív műsora – az első páros Polgár Patrik és Doma Bence 2020. April 29. 09:17

Az alkotás folyamatát aztán videóra kellett venniük, a felvételeket elküldték Ferencnek, aki ezeket összevágta, Patrikéknak pedig lett összesen egy körülbelül 30 perces anyaguk. Miután pedig elkészült a vágás, ők is megkapták a kész videót, amiből aztán kiderült, hogy kivel is dolgoztak együtt.

„Nagyon izgalmas volt, hogy én is csak a videóból tudtam meg, ki lett a zeneszerző, s milyen dalt alkotott a szövegemre. Egyik pillanatról a másikra lehult a lepel és kiderült, hogy szerzőtársam Doma Bence lett. Először meglepődtem, de örültem Bencének, hiszen hasonló zenei stílusban mozgunk, így úgy éreztem biztosan egy olyan dal füg születni, ami nekem is tetszeni fog. Nem hiszem, hogy jobb zenei világot, dallamvilágot alkottam volna, maximálisan meg voltam elégedve Bence munkájával” – árulta el Patrik.

A hivatalos bemutató utáni napokban aztán Patrik megkérdezte Bencét, hogy van-e bármi terve a dallal, esetleg feltölti-e a saját oldalára vagy kiadja-e, a válasz pedig nem volt. Patrik így úgy döntött, kezébe veszi az irányítást és megmutatta Zsókának a dalt, akinek nagyon tetszett, így nem is volt kérdéses, hogy kiadják-e.

Hamar újra munkához is láttak és az eredetileg 4:20 perces dalból csináltak egy körülbelül 3 perces verziót. Kivettek belőle egy részt, illetve a hangszerelésen is változtattak. Viszont mivel Bence gitár soundjai nagyon tetszettek nekik, úgy döntöttek, hogy felkérik, játssza fel ő a dalt a duó „törzshelyén”, a zalaegerszegi BP Sound Stúdióban Bácskay Péternél. Bence pedig nem tétovázott, vállalta a felkérést és remekül megoldotta a feladatot. A gitárfelvételek után aztán Zsóka énekfelvételei következtek, majd ezt követte a zongora, ami szintén Bence munkája.

„Nagy köszönettel tartozunk Bácskay Péternek, aki nem csak segít rögzíteni dalainkat, hanem nagyon jó meglátásokkal, ötletekkel, tanácsokkal segíti munkánkat. A dalhoz készült egy grafika, ami Hegyes Anett munkája. A dal mondanivalóját, érzelmeit próbálja szemléltetni a képi világ. A vírushelyzet miatt kialakult elvágyódás kapcsán írtam a dalt, bár néhány ismerős és rokon, akiknek megmutattam, többen is párkapcsolati jellegű dolgokat mondtak volna, ha a mondanivalót kellett volna megfogalmazni. Ettől szép a művészet, egyféle dologról, több és több gondolat van, másfajta érzelmek. A cél csak az, hogy mindenki a magáénak tudja érezni, s ha ez sikerült, akkor a küldetésünk célba ért” – avatott be minket Patrik.

És hogy fognak-e még együtt dolgozni Bencével? Az egyelőre a jövő zenéje, bármi megtörténhet, de Patrik elmondta, hogy egyáltalán nem zárkóznak el az ötlettől. Abban viszont biztos, hogy ha a jövőben vacillálni fog bármilyen zenei kérdésen, ki fogja kérni a véleményét.

A vasi duó egyébként nem csak az új dalon dolgozott az elmúlt időszakban, igyekeznek a járvány ellenére is kihozni a legtöbbet ebből a helyzetből. Természetesen mint minden zenészt, őket is nehéz helyzetbe hozták a korlátozások. Bár mint mondják, panaszra nincs okuk, hiszen amíg az 500 fős korlátozás volt csak érvényben és a vendéglátó egységekben is lehetett zenélni, sok koncertjük volt, de sajnos a DAL 2020 adta sikereknek a töredékét tudtuk csak érvényesíteni.

„Amire külön büszkék vagyunk, hogy megjelent a saját arcunkkal és nevünkkel fémjelzett kézműves csokoládé a Palotai Csokoládé gondozásában, melyet Hegyes Anett álmodott és tervezett meg. Bárki, aki rendel tőlünk csokit, a jövő évben esedékes első nagylemezeink munkálatait támogatja, sőt, szeretnénk egy külön oldalon minden vásárló nevét feltüntetni, mint támogató” – zárta mondandóját Patrik.

Polgár Patrik
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra