Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathely fideszes alpolgármestere első hallásra marhaságnak tartja a Haladás tulajdonosváltását

„Furcsa, hogy egy civil szervezet, a Haladás VSE szálljon be fő tulajdonosként a többszáz milliós adóssággal küzdő profi labdarúgó klubba„– mondta a Nyugatnak Koczka Tibor.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Első hallásra marhaságnak tartom, hogy egy civil szervezet, a Haladás VSE szálljon be fő tulajdonosként a többszáz milliós adóssággal küzdő profi labdarúgó klubba„– mondta a Nyugatnak Koczka Tibor Szombathely sportért felelős alpolgármestere.

Koczka Tibor Facebook

Végigsöpört a hír az országban , hogy a Szombathelyi Haladás Kft. több mint háromnegyedet birtokló Halmill Kft. (ennek tulajdonosa Illés Béla és Halmai Gábor) elajándékozza üzletrészét a Haladás Vasutas Sportegyesületnek, amelynek társadalmi elnöke Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje. Ezzel egy klubba kerülnének a labdarúgók és az egyéb szakosztályok.

A történtekről megkérdeztük, Koczka Tibort, Szombathely sportért felelős alpolgármesterét is, már csak azért is, mert a tulajdonosváltásról szóló közleményben azt írták, sokkal nagyobb segítséget várnak az önkormányzattól a focicsapat helyreállításában, akiknek egyébként elég nagy az adósságuk.

Mint Koczka elmondta, velük ezt a tervet nem egyeztették, nem tud rá jobb szót mondani, az elképzelést egyszerűen marhaságnak tartja.

A közgyűlés már többször kinyilvánította, hogy nem kíván a jelenleginél nagyobb segítséget adni. Azt sem szeretné. ha a Haladás VSE egyéb szakosztályai kerülnének veszélybe a Haladás Kft. adósságai miatt.

A Haladás VSE a Homlok Zsolt nevével fémjelzett közleményében ezt írja:

„A Haladás VSE az elmúlt években bizonyította, hogy a rendszerszerű működés és a hosszú távú stratégiai tervezés úgy gazdasági, mint sportszakmai szempontból kiemelkedő és fenntartható teljesítményt eredményez.”

Koczka szerint erre nem is nagyon lehet mint mondani. A Haladás labdarúgó kft-nál viszont a szakmai kudarcot mutatja, hogy hiába az új stadion, a Haladás kiesett az első osztályból, a gazdaságit pedig mutatja az, hogy a Haladás kft-nek több száz millliós tartozása van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra