Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elcihelődik az EPCOS - nagy tervei vannak a városnak

Jövő tavasszal teljesen átköltözik a Csaba úti telephelyre az EPCOS, persze előtte fejlesztenek is. Három éven belül 220 új munkahelyet ígér a 10,5 milliárdos bővítés.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rövid időn belül ez a második nagy volumenű bejelentés az EPCOS háza táján, mondta el a cég ügyvezetője, Takács Balázs. Több mint egy éve dolgoznak azon, hogy a városban lévő két telephelyüket egyesítsék. Ezért a következő három évben közel 10,5 milliárd forintot fognak beruházni, és ezzel 220 munkahelyet teremtenek majd.

Az, hogy az EPCOS teljes egészében a Csaba útra teszi át székhelyét, a városnak is nagyon jó hír, mindenki jól jár, kezdte beszédét dr. Hende Csaba, honvédelmi miniszter. Az így felszabaduló területet ugyanis Szombathely város önkormányzata megvásárolja az EPCOS-tól, erre pedig a cégtől befolyt iparűzési adó biztosítja majd a keretet. A hatalmas beruházáshoz maga az állam is segítséget nyújtott, mégpedig egy 3 milliárd forintos adókedvezmény formájában.

Sajtótájékoztató az Epcosban
Dr. Puskás Tivadar, dr. Hende Csaba és Takács Balázs az EPCOS sajtótájékoztatóján
Bonyhádi Zoltán

Puskás Tivadar ismét elmondta, hogy Szombathelyen milyen könnyű most polgármesternek lenni, hiszen megint gyarapodik, gazdagodik a város.

A költözéssel felszabaduló területtel a városnak nagy tervei vannak – az evangélikus iskola bővítése, bérlakások építése, megfelelő infrastruktúra kialakítása a bérlakásokhoz, és helyszín a remény szerint jövőre elinduló duális képzéshez. A következő közgyűlés szentesíti majd a területvásárlást, akkor az utolsó akadály is elgördül a költözés elől.

Ez a bejelentés nem jöhetett volna létre, ha nincsen egy cég, aminek remek menedzsmentje és munkaerőgárdája van, a kormány, akinek fő célja a gazdaság fejlesztése, és egy elkötelezett önkormányzat, mondta Molnár Miklós alpolgármester, a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ elnöke.

Fontos még az is, hogy a Szombathelyen található nagy cégek nem egymás ellen fejlesztenek, hanem összedolgoznak a város további fejlődéséért. És a város ezzel a telephelyváltással duplán fejlődni fog, hiszen nem csak új munkahelyek, hanem új lakhelyek, közösségi terek jönnek majd létre.

Sajtótájékoztató az Epcosban
Innen költözködik el majd az EPCOS tavasszal - további képekért kattintson!
Bonyhádi Zoltán

Az EPCOS húsz éve, 1994 óta működik Szombathelyen, emlékezett vissza Takács Balázs. Mostanra bevételük elérte az éves 61,5 milliárd forintot, és 1750 fő dolgozik náluk. Ez pedig a következő 3 év folyamán még 220 fővel fog növekedni – akiknek a felvétele egyébként hamarosan már meg is kezdődik, hogy a tavasszal induló gyártáshoz már megfelelően képzett és betanult szakemberek álljanak az EPCOS rendelkezésére.

Az EPCOS hosszú távú stratégiai célja a szombathelyi telephelyet autóipari gyártó – és fejlesztőközponttá fejleszteni az új termékek piacára alapozva. Ez a remények szerint jelentősen növelni fogja az árbevételt. Az, hogy a telephelyeket összevonják, a lakóknak is nagyon jó hír, hiszen ezzel nemcsak a zajszint, hanem az utak leterheltsége is jócskán csökkenni fog a Szent László király utca környékén.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

„Könnyű most szombathelyinek lenni”

A több mint 3 milliárdos fejlesztéssel 37 új munkahelyet teremtettek, és növelték a gyártókapacitást az EPCOS-nál. És pár hét múlva egy még nagyobb fejlesztést jelent majd be Hende.

Bővítettek az EPCOS-ban: 3,3 milliárdból 37 munkahelyet

Egy több mint hárommilliárdos bővítést jelentettek be a szombathelyi cégnél. A TDK EPCOS sajtótájékoztatóján jártunk, aztán sétáltunk a gyárban is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra