Ha tudni szeretnéd, hogyan osztják el a pénzt az önkormányzatnál, pénteken kattints podcastunkra

Pénteki podcastunk vendége Horváth Attila, Szombathely költségvetésért (is) felelős alpolgármestere.

Menyi pénzből gazdálkodik Szombathely? Honnan érkeznek ezek a pénzek? Mennyi a város saját bevétele? Hogyan osztják el a pénzt?

Mekkora összeg van előre lekötve az önkormányzat és a város működésére? Mekkora összegről dönthetnek szabadon a képviselők? Milyen szempontok alapján költik el ezt a pénzt?

Veszélyben van - a város működése és fejlesztése? Milyen veszélyek jelentkezhetnek? Mennyire stabil a város gazdálkodása?

Csupán néhány kérdés, ami felmerül az emberben, ha az önkormányzati költségvetésről hall. A szombathelyi közgyűlés február 29-én, azaz a jövő héten, csütörtökön tárgyalja meg, és várhatóan el is fogadja a város 2024-es költségvetési rendeletét.

Pénteken Horváth Attila, a költségvetésért (is) felelős alpolgármester lesz a Nyugat Podcast vendége, ahol a fenti kérdésket is feltesszi neki Józing Antal és Szilágyi József, a Nyugat két munkatársa.

A podcast pénteken 19 órától lesz elérhető a Nyugat.hu oldalán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet