Komoly gondok a Volánbusznál is: nagyjából ezer sofőr hiányzik

A helyzetet pedig tovább nehezíti, hogy a bezárt vasútvonalak miatt pótlóbuszok járnak.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet szerint nagyjából ezer sofőr hiányzik a Volánbusznál, amit súlyosbít, hogy a bezárt vasútvonalak miatt is buszok szállítják az utasokataz érintett vonalakon - számolt be az RTL Híradó.

Dobi István érdekképviseleti elnök az RTL Híradónak azt mondta: 20-25 százalékos béremelésre lenne szükség a buszvezetők megtartásához.

Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár ma arra hívta fel a figyelmet, hogy a budakeszi agglomerációs vonalon a reggeli csúcsforgalomban szükséges 35 buszból csak 21 közlekedett. A csatornának nyilatkozva elmondta, hogy minden tíz buszból négy kimaradt.

A Volánbusz szerint a kimaradások oka az volt, hogy hét sofőr megbetegedett, de átszervezéssel pótolni tudták a kiesett kapacitásokat. A napközbeni 5-30 perces késéseket a cég szerint a forgalmi torlódások okozták.

A volt közlekedési államtitkár szerint ez nem igaz, a Volánbusz az utóbbi időben rendszeresen nem adja ki az előírt mennyiségű buszt a kék agglomerációs vonalakra.

Frissítés: cikkünk megjelenése után a Volánbusz közleményt küldött lapunkhoz, amiben cáfolják a fent elhangzottakat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet