Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koncertek és darázsfészkek - A vasvári fatörténet másik oldala

A színpadot üzemeltető vállalkozó nagyon másként látja az év fája történetét, mint a civilek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt Év fája szavazás: segítsük a csatában a vasvári Öregharcost! 2019. July 16. 14:05 , egy vasvári tölgy is bent van az idei Év fája verseny döntőjében. A „Szentkúti Öregharcos” nem esztétikájával, hanem történetével hívja fel magára a figyelmet.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nevezői szerint a fa az önkormányzat szükségtelen kivágási akciójának a túlélője. A kivágásokra pedig azért került sor, mert a fák zavarták a színpadképet.

Lapunkat most megkereste Németh Tibor, a Szentkút Színpadot üzemeltető Pino Produkció vezetője, aki nagyon másként látja a történetet, mint az Öregharcost a versenyre benevező csoport.

A nézőtér még a kivágás előtti fákkal
Pino Produkció

„A szóban forgó fa kivágása fel sem merült” – mondja a programszervező, aki szerint a történet azzal kezdődött, hogy levágtak egy színpad fölé nyúló kisebb ágat, ami akadályozta a hangtechnika biztonságos működtetését.

Amikor az erdészek és a polgármester ezen ág miatt kint voltak a helyszínen, akkor látták, hogy több olyan fa is van, ami életveszélyes, kidöntheti őket a vihar, darázsfészkek lehetnek a korhadásokban stb.

Az egyik láthatóan teljesen el volt korhadva, míg a másik – később szintén kivágott – fának alig voltak már ágai. Ez utóbbiról a kivágáskor kiderült, hogy belül teljesen korhadt volt, alig tartotta valami – teszi hozzá Németh Tibor.

A szervező szerint korhadtak, életveszélyesek voltak a kivágott fák
Pino Produkció

A szakemberek hónapokig nézték, vizsgálgatták a tölgyeket, míg végül a kivágás mellett döntöttek. A színpad láthatósága nem került szóba soha - tudjuk meg a másik fél álláspontját, akik szerint felesleges hangulatkeltés volt, amikor egy csoport március 15-én gitározva és énekelve körbetáncolta kivágásra ítélt korhadt fákat.

A polgármester közben egy lakossági fórumon igyekezett tisztázni a helyzetet, és elmagyarázni, hogy miért jó az új programhelyszín.

A szervező szerint korhadtak, életveszélyesek voltak a kivágott fák
Pino Produkció

A képviselőtestület – tudtuk meg - 4 millió forintot szavazott meg arra, hogy a Pino Produkció egy megbízási szerződés keretében zenés, élő, belépős produkciókat szervezzen a helyszínre.

Idén nyáron öt ilyen lesz, amelyek közül már négy lement:

 • Mokka Tribute-koncert
 • Gergely Róbert és a Stúdió 11 koncertje
 • Peter Srámek-koncert
 • Charlie-koncert
 • Még visszavan az időjárás miatt elmaradt motoros találkozó és Zorall-koncert, ami vagy az eredetileg tervezett módon lesz megtartva, vagy musical-operett est lesz helyette lézershow-val.

  Németh Tibor szerint politikai mozgatórugók vannak a támadások hátterében.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés