Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könyvtár híján könyvterasszal kecsegtet a Berzsenyi Dániel Könyvtár

A szombathelyi könyvtár épülete előtti téren lesz.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végre egy jó hír! Noha a járványügyi korlátozások miatt a könyvtárban még nem lehet böngészni az új olvasmányok között, május 25-től az olvasni vágyóknak lehetőségük lesz előre igényelt könyvek, hangoskönyvek, zenei CD-k, DVD-k kölcsönzésére és a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszaadására – közölte a Berzsenyi Dániel Könyvtár.

Na de mégis hol? Hát a Berzsenyi Dániel Könyvtár előtti Könyvteraszon, azaz a szombathelyi Dr. Antall József tér 1-nél. Na és mikor? 2020. május 25-től, azaz jövő hétfőtől egészen addig, amíg újra ki nem nyithatják a könyvtár belső tereit. Hétfőtől egészen péntekig, a 65 év felettieket 9 és 12 óra között, a 65 év alattiakat pedig 12 és 15:30 között.

Nagy Zoli

Hogyan működik ez az egész?

1. Keressen rá a vágyott címekre a könyvtár katalógusában és jegyezze fel a főbb adatokat (szerző, cím, jelzet)!

2. Adja le kölcsönzési igényét az alábbi űrlapon vagy telefonon (94/513-540)! Ne feledje megadni nevét, olvasójegyének számát és elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím)! Könyv, hangoskönyv, zenei CD, DVD kérhető, összesen maximum 8 darab.

3. A leadott megrendelést összeállítják.

4. A 15 óráig megrendelt csomagokat már másnap át lehet venni, a 15 óra után beérkezett kéréseket 2 nap múlva teljesítik.

Fizetni nem kell, a szolgáltatást pedig a beiratkozott olvasók vehetik igénybe. Mi lesz a kölcsönzési határidő? A május 25. és 29. között kölcsönzött dokumentumok határideje június 21. lesz.

Mi a teendő, ha csak visszaadni szeretné valaki a nála lévő könyveket, CD-ket vagy bármi mást? Erre is a fent megjelölt idősávban lesz lehetőség a könyvteraszon, de előzetes bejelentkezés nem szükséges hozzá. A visszahozott könyvek karanténba kerülnek, és a karanténidőszak után veszik le az olvasók nevéről.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés