Körforgalomban talált madarat mentett két Vas megyei rendőr

A búbos vöcsök most már boldog lakója a Csónakázótónak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság két kutyavezetője mentette meg egy búbos vöcsök életét – közölte Police.hu.

Két Vas megyei rendőr, Csizmazia Tamás törzszászlós és Rába Gábor zászlós, a főkapitányság kutyavezetői egy, a közelben történt betörés helyszínén végzett eredményes nyomkövetésükről tértek vissza szolgálati helyükre, amikor, a nagy forgalmú 8-as számú főúton, Jánosháza térségében található körforgalomnál felfigyeltek egy magatehetetlen madárra az úttesten.

Police.hu

A madarat egy szombathelyi állatambulanciára szállították, ahol az állatorvos megállapította, hogy a kifejlett búbos vöcsök szerencsésen megúszta a kalandot és az ijedtségen kívül más baja nem esett.

Police.hu

A rendőrök a vöcsököt az állatorvos segítségével a szombathelyi Csónakázótóhoz vitték, majd rövid búcsú után visszaengedték a természetbe.

Police.hu

A búbos vöcsök fokozottan védett, költöző madár, a repülésének megkezdéséhez nagy és tágas vízfelületre van szüksége.

Police.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t