Kormánybiztost kérnek a pedagógusok Orbán Viktortól

Levelet írtak Orbán Viktornak, de eddig nem kaptak választ.

Nehezményezi a PSZ és a PDSZ, hogy október 7-én írt levelükre nem kaptak választ Orbán Viktortól. A két pedagógus-szakszervezet akkor azt kérte, hogy a kormányfő járjon közbe a sztrájkbizottság ülésének mielőbbi összehívásának érdekében.

"Levelünkre mindeddig nem kaptunk választ, holott a sztrájktörvény. a feleknek – jelen esetben a kormány és szakszervezeti oldal számára – együttműködési kötelezettséget ír elő" – olvasható mostani közleményükben .

Álláspontjuk szerint ezt a kötelezettséget a kormányoldal megsérti, mivel hónapokig nem hajlandó a határozatlan idejű sztrájk alatt a szakszervezetekkel egyeztetni.

A legutóbbi, 2022. augusztus 30-án történt egyeztetéskor Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár azt az ígéretet tette, hogy amennyiben Brüsszelből válasz érkezik, öt napon belül összehívja a sztrájkbizottságban részt vevő szakszervezeteket, és azonnali egyeztetést kezdeményez. Ehhez képest a béremelési követelésükre csak a Kormányinfón reagált a kabinet.

A szakszervezetek véleménye szerint a sztrájktörvény szellemének nem felel meg, hogy egy hónapok óta tartó, határozatlan idejű sztrájk folyamán a kormány által delegált fél nem hajlandó a sztrájkot szervező szakszervezetekkel tárgyalni.

"Nyílt levelünkben kezdeményeztük kormánybiztos kinevezését is, mert az oktatás válságos állapota ezt indokolja, de erre sem érkezett válasz" – olvasható a felhívásban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek