Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kormányinfó: lesz vakcina, egy hét múlva derül ki a további korlátozások dolga (és Soros)

Csütörtökön délelőtt szokás szerint Kormányinfón számolt be az aktuális kormánydöntésekről Gulyás Gergely miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány nem hosszabbította meg a korlátozó intézkedéseket, azok december 11-ig vannak érvényben. A kormány kéthetente értékeli az intézkedéseket, most a napokban szűrhetjük majd le az első tapasztalatokat, egyelőre nem tudjuk, szükség lesz-e ezek meghosszabbítására - mondta Gulyás. A miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány jövő szerdán értékeli az eddigi lépéseket és tárgyal arról, szükség van-e további intézkedésekre.

A kormány tudja, hogy az a felelőssége, hogy ha van orvosilag hatékony vakcina, akkor azt a lehető leghamarabb szerezzük be, ezért tárgyalunk mindenkivel. Most azt tudjuk, hogy az AstraZeneca vakcinájából 6,5 milliót kötött le Magyarország, ebből két oltás szükséges, vagyis 3,27 millió adagról van szó. A Johnson & Johnson amerikai vakvinájából 4,3 milliót, míg a Pfizer 94%-os hatékonyságú vakcinájából 4,439 millió adagra szerződtünk. Vagyis összesen már mintegy 12 millió adagra szerződött Magyarország 36 milliárd forint értékben, ha az összeset lehívjuk.

Szeretném egyértelművé tenni, hogy Magyarország jelenlegi formájában nem tartja elfogadhatónak az új hétéves költségvetést és a Next Generation mentőalapot, mivel azokat olyan feltételekkel kötötték össze, melyek elfogadhatatlanok és veszélyesek - mondta Gulyás Gergely. A miniszter szerint a jogállami viták a bevándorlással kezdődtek. Magyarország elkötelezett a jogállam alapértékei iránt, ezekben ma jobban állunk, mint sok európai ország.

Gulyás szerint a vita nem a jogállamiságról szól, hanem arról, hogyan lehet zsarolással a bevándorlás elfogadására kényszeríteni azokat a tagállamokat, melyek más véleményen vannak. Kiemelte Soros György mai támadását Magyarország ellen. Soros Györgytől semmilyen kioktatást nem tudunk elfogadni, ő volt az, aki 1992-ben bedöntötte a fontot, a német újraegyesítés után a márka ellen spekulált, 2008-ban megkísérelte tönkretenni az OTP-t - szögezte le Gulyás. 

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra