Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kormányt rántott padkárafutás után az ittas sofőr Gérce közelében

Egyenes szakaszon hajtott padkára a kisáruszállító.

A Jánosháza felé haladó Opel egyenes szakaszon futott a jobb padkára. A sofőr visszarántotta a kormányt, amitől elvesztette uralmát a kisáruszállító felett és végül a jobboldali árokban kötött ki az autó.

A balesetben a sofőr nem sérült meg és a segítségére megálló járművezetőknek azt mondta, hogy sem mentrőre, sem rendőrre nincs szüksége. Végül valaki értesítette a rendőrséget.

Kormányt rántott padkárafutás után az ittas sofőr Gérce közelében
További helyszíni képekért kattintson!
Tánczos Mihály

Mint kiderült, a sofőr tiltakozása nem volt véletlen. A vezetői engedélye ugyanis nem a boruláskor veszett el, mivel nem rendelkezett érvényes dokumentummal. A sofőr ugyan váltig állította, hogy nem fogyasztott alkoholt vezetés előtt, a szonda azonban nem igazolta az elmondottakat, ezért a sofőrt bevitték a rendőrkapitányságra, vérvételre.

A padkárafutással kapcsolatban már nagyon sokszor leírtuk, hogy a lehető legrosszabb "megoldás" kormányrántással próbálkozni, hogy a jármű visszatérjen az útra. Lehetőség szerint hagyni kell "kigurulni" az autót, amíg fel nem mérjük a helyzetet. Ha ilyenkor prizmás oszlop, vagy jelzőtábla kerül a jármű elé, akkor azt fájó szívvel ugyan, de célszerű letarolni, majd óvatosan visszakormányozni a gépjárművet az úttestre, elakadásjelző használatával, elkerülendő egy ráfutást.

Kormányt rántott padkárafutás után az ittas sofőr Gérce közelében
Kormányt rántott padkárafutás után az ittas sofőr Gérce közelében
Tánczos Mihály

Ezzel a módszerrel kisebb az esélye a sérüléses balesetnek. A hirtelen kormánymozdulattól ugyanis jó eséllyel irányíthatatlan lesz az autó, ami vagy árokba, szántóföldre csapódik, vagy a szemközti sávba átsodródva ütközik a szemből érkezővel, esetleg fának perdül. Egyik verzió sem hangzik jól. A szerencsés sofőrök megpördülés után meg tudnak állni az úton ütközés nélkül, de egy ilyen eset is mély nyomot hagyhat a járművezetőkben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra