Távolodó felsőházi álmok

Kikapott a Körmend Dombóváron. A hazai csapat végig vezetve, 93-65-re nyerte meg a szombat esti találkozót. Ezzel a piros-feketék még távolabb kerültek a felsőháztól.

Nagy volt a nyomás a körmendi csapaton a szombat esti találkozó előtt, ha nyernek tovább él a remény, hogy bejuthatnak a legjobb nyolc közé. Viszont ha kikapnak, alig marad esélyük a felsőházba való feljutásra.

A feldobásnál a Körmend hozta el a labdát, ám az első kosarat mégsem ők szerezték, mivel eladták a játékszert. A találkozót így Lagrange kosara nyitotta. Bialek próbálkozott egy triplával felvenni a mérkőzés ütemét, azonban a kísérlet nem sikerült, a lepattanót megszerző hazaiak pedig Clarkot indították, aki egy kétpontossal növelte csapata előnyét. Ismét Bialek, a piros-feketék lengyel légiósa tört kosárra, azonban most sem volt eredményes. A lepattanóból támadó Dillt pedig Banks faultolta. A dombóvári játékos aztán mindkét büntetőt értékesítette.
Aztán a Körmend is megszerezte első kosarát, Banksnek köszönhetően. Büntetőkkel folytathatta a Dombóvár. Ezúttal Adams-szel szemben szabálytalankodott Mulligan. Az amerikai nem hibázott. Akár csak Banks, aki Rodgers labdáját "pöcizte" vissza. A másik oldalon aztán Lagrange hintett egy hárompontost, amivel már kilenc pontra tudott elhúzni a hazai csapat. Időt kért Peter Stahl. Támadhatott a Körmend. A labdát pedig Bialek dobta el, ismét kipördült a lengyel dobása. Résen volt azonban Banks, aki hatalmasat zsákolt. A közönség szórakoztatásába aztán Ivory Clark is bekapcsolódott, ő is zsákolással szerzett pontokat.

A soron következő körmendi támadásnál Bialeknek fújtak támadófaultot, a légiós még egy technikait is kapott, reklamálásért. Deák Attila azonban a két büntetőből csak egyet dobott be. A találkozó aztán Adams kosarával folytatódott. Így pedig már tizenkét pontra duzzad a hazaiak előnye. Valamelyest faragott hátrányukból Rogers aki, Adams faultja után, mindkét szabaddobását értékesítette. A dombóváriak azonban ismét pontot hozó támadást vezettek le, ezúttal Dill volt a kosár szerzője. Kezdett aztán ébredezni a Körmend is. Banks dobott egy horgot. Aztán Fodor Gergely is megkezdte a pontgyártást. Időt is kért Bálind József, a dombóváriak vezetőedzője. A mérkőzés aztán hazai szabaddobásokkal folytatódott. Fodor Márton faultja után Szőke Balázs állhatott oda a büntető vonalhoz. A játékos pedig mindkétszer betalált.

Rodgers küzdött, de 20 pontja ellenére kikapott csapata
Unger Tamás

Kényszerszünetet kellett elrendelni. A palánk aljáról ugyan is levált a szivacs. A gyors javítás után Fodor Márton hozhatta a labdát. Rodgers azonban eladta a játékszert. Lagrange dobott kosarat. A negyed utolsó pontját Tóth Gergely szerezte. Lagrange azonban faultolta a fiatal centert. Tóth pedig a büntetőt is értékesítette. Így aztán nyolc pontos körmendi hátránnyal ért véget az első negyed.

Rodgers kosarával kezdődött a második 10 perc. Dill hárompontossal válaszolt rá. Aztán Tóth Gergely dobott egy duplát. Dill pedig büntetőket, ugyanis Tóth faultolta. A légiós mindkét bodást értékesítette. Aztán ismét Rodgers villantott, csont nélkül dobta be az első körmendi triplát. Adams azonban hamar válaszol rá. Erre aztán Rodgers még egy hármast hintett. A triplapárbajba végül Bódi is bekapcsolódott, ő is dobott egy hármast. A parádénak Tóth Gergely vetett véget, aki Adamssel szemben szabálytalankodott. A dombóváriak játékosa mindkét szabad dobását értékesítette. Tizenegy pont lett ezzel a Dombóvár előnye. Rodgers szerezett ismét kosarat, ezúttal közép távolról. Bódi erre dobott egy hármast.

Aztán Trummer csökkentett valamit a differencián, Szőke faultja után, két büntetőt dobott be. Azonban nem dőlt hátra a Dombóvár, Dill szerzett kosarat. Bódi lecsorgó labdáját tette vissza a légiós. Ezután Szőke rontott dobásából, Mulligan szerezte meg első kosarát körmendi mezben. A Dombóvár azonban ismét tovább tudta növelni előnyét, ezúttal Clark duplájának jóvoltából. Banks kosarával szépítettek valamit a vendégek, ám Bódi dobott egy válasz duplát. Bankset aztán Dill faultolta. A körmendi légiós pedig a két lehetőségközül csupán eggyel tudott élni. A végszó ezúttal Clarké volt. A légiós kosarával tizenhárom pontos hazai vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

Szertefoszló álmok

A Dombóvár ott folytatta ahol abba hagyta, Dill kosara nyitotta a második félidőt. Sőt mivel Rodgers faultolta dobás közben, egy büntetőt is dobhatott, ez is behullt. Aztán Mulligan dobott egy hármast. Majd ismét betalált a tripla vonalon kívülről a körmendi „újonc”, ezzel pedig tíz pontra olvadt a piros-feketék hátránya. Lendületbe kerültek a vasiak. Banks is bedobott egy duplát. Aztán Lagrange törte meg a körmendiek rohamát, a légiós gyorsan két mezőnykosarat is dobott. Aztán Dill is betalált. A 6-0-ás hazai mutató után, időt kért Peter Stahl. Banks kosarával folytatódott a találkozó. Majd újabb időkérés, ezúttal a Dombóvár kért szünetet. Ismét körmendi kosár következett, az időkérés után Fodor Gergely talált be. Rodgers rontott hármasából támadhatott a Dombóvár, Clark zsákolt egy hatalmasat. Aztán körmendi büntetők következtek, Rodgersnek ütött oda Bódi. A légiós pedig nem hibázott. Ismét tíz pontra jöttek fel a vendégek. Dill szerzett kosarat. Majd ismét Rodgers kapott főszerepet, hárompontost hintett a légiós. Azonban hamar jött rá a válasz Dill dobott egy válasz triplát az utolsó másodpercben.

Dombóvári három pontossal kezdődött az utolsó negyed. Clark volt eredményes. Tizennyolc pontosra nőtt a hazaiak előnye. Kezdett megpecsételődni a Körmend sorsa. Időt kértek a vendégek. Aztán Adams is bedobott egy duplát. „Húsz!Húsz!Húsz!” zúgott a Dombóvári közönség. Szőke Balázs növelte a hazaiak előnyét, méghozzá egy hárompontossal. Ismét időt kért Stahl vezetőedző. A mérkőzés aztán egy Clark zsákolással folytatódott. Huszonöt ponttal nőtt meg a hazaiak előnye. Dillt faultolták, a légiós pedig nem hagyott ki egy büntetőt sem. Banks törte meg a hosszú körmendi kosárcsendet. A légiósnak azonban odaütött Szőke. Banks pedig értékesítette a szabaddobást is. Aztán Adamset faultolta Fodor Márton. Adams pedig nem hibázott. Deák Attila hárompontosával folytatódott, a hazaiak pontgyűjtése. Aztán Dill is betalált. „Harminc!Harminc!Harminc'”zúgták a hazaiak. Ezt pedig harminckettőre tornázta fel Lagrange. Trummer dobott egy hárompontost. Aztán Tóth Gergely is eredményes volt. Még két három pontos maradt a végére. Elöbb Dill talált be, végül pedig Trummer dobott még egy triplát. A találkozót azonban így is a hazaik nyerték, fölnyessen 28 ponttal.

Egy kis statisztika

100 %-os volt ezúttal a Dombóvár, már ami a büntetőket illeti. A Tolna megyeiek 16-ból mind a 16-ot bedobták. Bár igaz a körmendiek is csupán egyszer hibáztak, a 9 alkalomból, ami 89 %-ot jelentett. Egál lett azonban a triplapárbaj. A Körmend 16-ból 7-et, míg a Dombóvár 25-ből 11-et dobott be, ez 44 % mindkét oldalon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport