Körmend: kedden megnyitják a felújított vasútállomást

Megnyitja a felújított körmendi állomásépületet kedden a GYSEV - közölte Rázó László, a vasúttársaság szóvivője az MTI-vel hétfőn.

Az utazóközönség december 18-án, kedden kora reggel veheti birtokba a július közepe óta lezárt létesítményt - mondta. Az európai uniós támogatással megvalósult beruházás szavai szerint 137 millió forintba került, célja egy intermodális utascsarnok létrehozása volt, amely egyszerre szolgálja a GYSEV és a Vasi Volán utasait - fűzte hozzá.

Wi-fit használhat a várakozó utas

Ismertetése szerint a munkálatok során a műemléki jellegű, földszinti utastermeket látványosan átalakították: a központi csarnok átjárást biztosít a város és vasút között. A beruházás során új pénztárcsarnok is létesült modern pénztárakkal, az utazók pedig ismét az utasváróban pihenhetnek, ahol a GYSEV ingyenes wifi-elérhetőséget is biztosít - sorolta.

Az épület keleti oldalán modern, új mosdókat épített a vasúttársaság. A most telepített biztonsági kamerarendszernek köszönhetően pedig jelentősen nő az utasok biztonsága - tette hozzá a szóvivő. Az uniós támogatással megvalósult munkák mellett a GYSEV saját költségén rendbe hozta az állomás vasút felőli homlokzatát is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet