Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mikor helyezik vissza a szakápolókat a körmendi kórházba?

A körmendi kórház több osztályát kiürítették, miután a szakszemélyzetet tavaly Szombathelyre vezényelték.

"Mi lesz a körmendi kórház és az átvezényelt szakápolók sorsa, mikor kerülnek vissza megszokotthelyükre? Egyáltalán visszahelyezik-e az érintetteket a körmendi kórházba?" - tett fel írásbeli kérdés Bana Tibor országgyűlési képviselő (független) Kásler Miklós, emberi erőforrások miniszternek még júniusban.

A Közösen Közösen Vas Megyéért osztotta meg a Facebookon a képviselő levélváltását a minisztériummal.

Bana azt írta kérdésében , hogy a körmendi kórház szakápolóit tavaly novemberben vezényelték át a szombathelyi kórház Covid-osztályára, eredetileg 40 napra, de a vezénylést kétszer meghosszabbították a második hullám végéig. Közben a körmendi kórház több osztályát kiürítették az ápolóhiány miatt.

A szombathelyi Covid-osztályt azóta bezárták, a szakápolókat viszont nem helyezték vissza Körmendre, hanem a Markusovszky kórház egyéb osztályin kell dolgozniuk. A képviselő azt is kérdezte a minisztertől, hogy a körmendi szakápolók miért nem kapnak egyértelmű tájékoztatást.

Az írásbeli kérdésre Rétvári Bence államtitkár válaszolt július 9-én. Mint írta: "a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Körmendi telephelyére az egyes szolgáltatások ütemezett újranyitásával párhuzamosan folyamatosan történik a korábban átirányított körmendi illetékességű dolgozók visszairányítása, az újrainduló szolgáltatások munkaerő igényének figyelembevételével."

Az egyesület a posztban megjegyezte, hogy az államtitkár most sem adott konkrét információt a feltett kérdésekre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra