Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét lehet játszótérre menni Körmenden, az idősek otthonában viszont marad a ki- és bejárási tilalom

Majdnem teljesen visszaállt a rend, de a maszk még marad egy ideig.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn a kormány feloldotta vidéken a koronavírus miatti korlátozásokat és szigorításokat, ennek apropóján pedig Bebes István, Körmend polgármestere közleményt adott ki a városban újonnan bevezetett enyhítésekről.

Május 5-én, kedden például újra lehet játszótérre menni és a sportpályákat is ismét használatba vehetik a körmendiek, persze csakis a megfelelő higiéniai szabályok betartásával. Viszont az Öregek Napközi Otthonában és az Unger László Idősek Otthonában is marad még a ki- és bejárási tilalom. Tehát, ahogy a közleményben is áll, továbbra is csak a város alkalmazásában álló személyek léphetnek be az intézmények területére.

Wikipedia/Pan Peter12

Mindemellett szombattól már újra teljes kapacitással üzemel a Városi Piac, vagyis az élelmiszereken és a növényeken kívül már lehet árulni minden más használati eszközt is. Szájmaszkot viszont továbbra is kötelező lesz viselni és a korábban bevezetett látogatási időkorlát is érvényben lesz. Tehát a 65 év felettiek továbbra is kizárólag 10:00 és 12:00 óra között, a fiatalabbak pedig csak 10:00 óra előtt mehetnek a piacra.

„Szeretném továbbá jelezni, hogy a Magyar Kormány döntése értelmében a mai naptól minden boltban és üzletben kizárólag szájmaszk viselésével lehet tartózkodni. Körmenden ez a szabályozás már a hétvége óta életben van, ezért kérek mindenkit, hogy továbbra is tartsák be a higiéniai és a megfelelő távolságtartásra vonatkozó szabályozásokat!” – zárta mondandóját Bebes István.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra